Pasta met pesto van daslook

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Jacqueline (60) uit Grimbergen. Pasta met pesto van daslook.

De lente wordt ingeluid met heerlijke daslook. Een fris kruid dat je kan verwerken in salades, soepen en sauzen. En die lekkere daslook is de inspiratie voor het gerecht van vandaag én meteen ook de start van een heel seizoen vol lekkers uit de tuin van lezeres Jacqueline. “We hebben een hele grote tuin met daarin heel wat kruiden, groenten en fruit. Hierdoor eten we heel seizoensgebonden en ook vers. Heb ik tomaten nodig voor een recept, dan loop ik even naar de tuin om er een paar te plukken. Geweldig toch?”

Jacqueline is een gepassioneerde hobbykok en enthousiaste gastvrouw, wanneer zij en haar echtgenoot bezoek ontvangen is ze dan ook tot in de puntjes voorbereid. “We krijgen regelmatig vrienden op bezoek. Dan ben ik weken vooraf vaak al bezig met het samenstellen van de menu, van hapje tot dessert. Je kan het al raden, onze vrienden schuiven graag aan”, vertelt Jacqueline met een grote glimlach.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 50 g pijnboompitten

• 30 g daslook + extra voor de afwerking

• 50 g parmezaanse kaas

• 75 ml olijfolie

• 1 tl citroensap

• Zwarte peper

• 250 g (volkoren) spaghetti

• Optioneel: teentje look, voor echte looklovers

Zo maak je het

• Rooster de pijnboompitten even kort tot ze licht verkleurd zijn

• Doe de daslook in de keukenmachine en maal fijn

• Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de olijfolie toe

• Mix in de keukenmachine tot een gladde pesto

• Voeg naar smaak citroensap en versgemalen zwarte peper toe

• Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente

• Giet af en meng de pesto erdoor

• Serveertip: Heerlijk met mozzarella, burrata en/of gedroogde ham.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier