Romige Toscaanse scampi

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert lezeres Els (51) uit Laarne romige Toscaanse scampi.

Deze romige Toscaanse scampi-bereiding is de favoriet van lezeres Els. “Deze scampi in een heerlijke saus van look, zongedroogde tomaten, spinazie en kaas is echt om duimen en vingers bij af te likken… en bovendien is heel snel klaar, ideaal!” Els is zoals ze het zelf mooi omschrijft een echte ‘sausmadam’. “Van een eenvoudige bolognaise tot een verse pesto of een lekkere vinaigrette, ik ben dol op een lekkere saus”, vertelt ze enthousiast.

Elke zomer trekt Els naar Zuid-Frankrijk. Daar geniet ze van de rust, de gezellige dorpjes en van het lekkere eten natuurlijk. “Al jaren ga ik naar hetzelfde dorpje en dus heb ik ondertussen mijn favoriete adresjes. Ik kan niet wachten!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 6 tenen look

• 1 ui

• 500 g scampi, gepeld

• 2 el boter

• 120 ml witte wijn

• 200 ml room

• 150 g zongedroogde tomaten

• 3-4 handen verse spinazie

• 100 g geraspte Parmezaanse kaas

• Italiaanse kruiden naar smaak

• peper en zout

• verse basilicum, fijngehakt

Zo maak je het

• Snipper de look en de ui

• Stoof de ui en knoflook glazig in de boter

• Voeg de scampi toe en bak ze kort aan

• Schep de scampi uit de pan

• Voeg de witte wijn toe en laat tot ongeveer de helft inkoken

• Blus met de room

• Voeg de zongedroogde tomaten toe

• Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte

• Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden

• Voeg de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer om

• Schep nu ook de scampi door de saus

• Werk af met verse basilicum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier