Schattig recept voor de paasbrunch: bunny cheesecakes

De heerlijke zonnestralen van de laatste dagen doen ons al dromen van de lente, én van Pasen! Plan je een feestelijke paasbrunch? Of zoek je gewoon inspiratie voor een lekker – en vooral superschattig – recept? Dan moet je zeker deze bunny cheesecakes eens proberen.

De schattige konijntjes bevatten een vleugje speculaaskoek en lekkere paaseitjes. Ideaal om na Pasen die berg chocoladeitjes op een originele manier weg te werken.

Dit receptje van Campina is perfect om met zes personen van te genieten. Het bereiden duurt 30 minuten en daarna gaan de cheesecakes nog 6 uur in de koelkast.

Dit heb je nodig

  • 175 g verkruimelde speculaaskoekjes  
  • 60 g boter, gesmolten 
  • 2 el rietsuiker 
  • 600 g (Campina) volle verse kaas 
  • 150 g poedersuiker, gezeefd 
  • 1 tl vanillepasta (of zaadjes van 1 vanillestokje) 
  • 450 ml (Campina) volle room 
  • 8 gelatineblaadjes 
  • 140 g chocolade paaseitjes 
  • koekjesdeeg (klaargemaakt of zelfgemaakt) voor ‘bunny oortjes’ 

Zo maak je het

  • Meng in een kom de verkruimelde speculaaskoekjes, rietsuiker en gesmolten boter. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een mini taartvorm met 6 vakjes (best met losse bodem). Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 
  • Doe de verse kaas in een kom en voeg de poedersuiker en vanillepasta toe. Klop tot alles goed gemengd is. 
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Verwarm 50 ml van de (Campina) volle room op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan de pan en laat al roerend oplossen in de slagroom. Haal van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen.  Voeg dit toe aan het kaasmengsel in een dunne straal terwijl je blijft mixen.
  • Klop in een aparte kom 250 ml van de (Campina) volle room stijf. Schep de opgeklopte room door het kaasmengsel en meng voorzichtig met een spatel tot dit glad en romig is. Hak de paaseitjes grof (behoud 3 eetlepels van de paaseitjes voor afwerking) en voeg ze toe aan het kaasmengsel. Schep het mengsel in elk vakje over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecakes minstens 6 uur in de koelkast, tot ze stevig zijn.
    Tip: Zet de cheesecakes 30 minuten voor het uithalen in de diepvries, zo kan je ze makkelijker uit de vormpjes halen. 
  • Rol ondertussen het koekjesdeeg heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snij 12 ‘bunny oortjes’ uit het deeg. Laat ze 7-9 minuten bakken op 170°C en laat daarna volledig afkoelen. 
  • Haal de cheesecakes voorzichtig uit de bakvormpjes. Klop de rest van de (Campina) volle room stijf, doe in een spuitzak en spuit een toefje opgeklopte room op elk cheesecake. Garneer de cheesecakes met de gehakte paaseieren en plaats 2 ‘bunny oortjes’ in het midden van elk cheesecake.
  • Bewaar de cheesecakes in de koelkast. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier