Spaghettirestaurant Bavet strikt sterrenchef Nick Bril voor een nieuwe samenwerking

Bavet werkt voor het eerst samen met een sterrenchef: voor de co-creatie van een nieuwe spaghetti sloegen ze de handen in elkaar met Nick Bril (The Jane). Het resultaat? Een pasta met als naam ‘Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck’. “Comfortfood in een culinair jasje”, zo omschrijft Bavet de collab met sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef stond al in de keuken bij The Jane. 

Het spaghetti concept Bavet dat in 2015 het levenslicht zag, is inmiddels uitgegroeid tot een collectie van 16 restaurants in België en één bij onze Noorderburen in Maastricht.

De rode saus doorheen Bavet zal altijd spaghetti zijn, liefst met een verrassende twist. Daarom besloot het restaurant om hun menu wat extra pit te geven met een gloednieuwe dish: een spaghetti in samenwerking met niemand minder dan Zeeuws-Vlaamse sterrenchef Nick Bril van het tweesterrenrestaurant The Jane.

“Ik heb al veel bereikt, en al heel veel meegemaakt, maar er was nog één unfinished business. Een spaghetti maken in samenwerking met Bavet, die eens helemaal niets had te maken met dure prijzen en stijf gedoe. Een goede spaghetti, en liefst eentje die je eet met een bavet.”, aldus sterrenchef Nick Bril

De spaghetti wordt onder de naam “Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck” voorgesteld. Het is een eerbetoon aan gerookte pastrami met romige burrata, rucola, peperoncino, croutons en een vleugje basilicum.

Het is de eerste keer dat spaghettirestaurant een samenwerking aangaat met een externe chef voor de co-creatie van een spaghetti.

Peter Van Praet, eigenaar van Bavet, is dan ook trots op de realisatie: “Nick Bril en Bavet stralen beiden een rock’n roll vibe uit en dat is ook wat we met dit partnership willen bereiken. Dat dit gerecht in co-creatie werd gebracht met Nick Bril, een sterrenchef, die eveneens gelooft in ons verhaal, is een droom die uitkomt!.”

Je kan van het nieuwe gerecht smullen in elke vestiging van het restaurant. Voor elke verkochte spaghetti zal een deel van de opbrengst aan het goede doel Kom op tegen Kanker worden geschonken.

Alle info vind je op bavet.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier