Super snelle pasta met tomaat
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week Ben (27) uit Aartrijke zijn super snelle pasta met tomaat.
Lezer Ben omschrijft hij zijn super snelle pasta met tomaat als volgt: “Dit recept is voor mij als een warme knuffel na een lange dag werken. De ingrediënten zijn goedkoop, de bereiding snel en de smaak erg lekker… en bovendien kan je er eenvoudig je eigen twist aan geven door bijvoorbeeld olijven en fetakaas toe te voegen.”
Pasta heeft duidelijk een streepje voor bij Ben, want voor een bordje spaghetti bolognaise van zijn mama mag je hem altijd wakker maken. Ben: “Het is misschien een beetje cliché… Maar desondanks ik al heel veel verschillende bolognaises proefde, blijft die van thuis echt de allerbeste.”
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
1 rode peper (naar smaak)
3 tenen look
handvol verse basilicum
400 g gepelde tomaten (blik)
250 g verse lasagnebladen
100 g erwten (diepvries)
75 g Parmezaanse kaas
olijfolie + extra vierge olijfolie
peper en zout
Tip van Ben: variëren kan met extra feta kaas, zwarte olijven, kip
Zo maak je het
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten
Snijd de peper in dunne reepjes
Pel de looktenen en snipper ze fijn
Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe (saus)pan
Voeg de rode peper en look toe en laat de knoflook op laag vuur aanstoven
Pluk de blaadjes van de stengels basilicum
Hou er enkele apart voor de afwerking, hak de andere blaadjes en ook de stengels fijn
Voeg de gepelde tomaten toe
Vul het blik van de tomaten voor helft met water en voeg dit toe aan de saus
Laat op een laag vuur sudderen
Snij de verse lasagnevellen in stukken (vierkanten, slierten, driehoeken,… alles kan!)
Kook de pasta al dente in gezouten water
Voeg de erwten toe aan de tomatensaus
Proef de saus, en kruid eventueel bij met peper en zout
Giet de pasta af en hussel hem door de tomatensaus
Werk af met Parmezaanse kaas, de resterende basilicumblaadjes en een scheut extra vierge olijfolie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier