Watermeloenmojito
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons deze week met een verfrissende mocktail.
Ontdek de ultieme zomerverfrissing met deze verrukkelijke watermeloenmojito! Dit kleurrijke drankje combineert de sappige zoetheid van verse watermeloen met een verfrissende twist, perfect voor warme dagen en gezellige avonden. Of je nu een feestje geeft of gewoon wilt genieten van een dorstlesser op het terras, dit eenvoudige recept brengt een vleugje zomermagie in elk glas. Dus pak je blender en laat je verleiden door deze onweerstaanbare mocktail die zowel jong als oud zal bekoren!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
250 g watermeloen
150 g aardbeien
2 el esdoornsiroop
2 limoenen
Handvol verse munt
2 el rietsuiker
Bruiswater
IJsblokjes
Zo maak je het
Snij de watermeloen in blokjes
Was de aardbeien en verwijder het kroontje
Doe de watermeloen, aardbeien en esdoornsiroop in je blender
Voeg het sap van 1 limoen toe
Blend tot een glad mengsel
Snij de tweede limoen in partjes
Doe de limoenpartjes samen met de muntblaadjes in een waterkan (of in 4 cocktailglazen)
Bestrooi met rietsuiker
Stamp dit even met een muddler (stamper)
Voeg ijsblokjes toe
Giet het watermeloenmengsel in de kan
Roer alles goed door elkaar en vul aan met spuitwater
Werk af met een takje munt en een blokje watermeloen
Heb jij nog een heerlijk zomers receptje dat je wil delen met de lezers van De Zondag? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be. Wordt jouw receptje gepubliceerd, dan ontvang je ook de enige echte De Zondag-keukenschort.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier