Frisse witloofsalade met pompelmoes

Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Marleen uit Gentbrugge een frisse witloofsalade met pompelmoes. Een verrassend lekkere combinatie deze zondagse kost!

Lezeres Marleen serveert ons vandaag een heerlijk zomerse witloofsalade met pompelmoes. “Deze salade serveer ik steevast bij een barbecue. Lekker fris en het past bij zo veel van de gerechten. Een steak of een stukje gegrilde kip … maar ook bij een scampi past deze combinatie perfect! Bovendien is de bereiding erg simpel, maar verrast de combinatie van ingrediënten hier keer op keer onze gasten”, vertelt Marleen enthousiast.

“Wij genieten nog steeds het meest van simpele Vlaamse kost. De klassieker hier op tafel? Een versgemaakte fricandon met erwtjes, wortelen en een gekookt aardappeltje.” En op zondag mag het wat meer zijn. Dan genieten Marleen en haar man na een leuke uitstap graag nog van een aperitiefje samen. “Wij klinken vanavond alvast op een zomer vol zonnige dagen… en BBQ’s natuurlijk!”

Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)

• 4 stronken witloof

• 1 rode pompelmoes

• 3 el olijfolie extra vierge

• 1 el rodewijnazijn

• ½ tl suiker

• peper en zout

• 50 g walnoten

Zo maak je het

• Snij de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern

• Halveer de witlof in de lengte en snijd de helften in dunne reepjes

• Schep in een ruime (sla)kom het witloof en de rucola door elkaar

• Haal de schil van de pompelmoes

• Snij de partjes van tussen de vliesjes los, vang het sap op

• Schep de partjes pompelmoes door de salade

• Maak een dressing van het pompelmoessap, de olie en de azijn

• Breng op smaak met de suiker en peper en zout

• Giet de dressing over de salade en schep op

• Bestrooi met de walnoten

Tip: Smaakt heerlijk bij een stukje gegrilde kip.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier