Zelf pizza’s maken doe je deze zomer op de barbecue

Hoewel we allemaal houden van een zomerse barbecue, eten we ook graag eens wat anders. Met deze zelfgemaakte barbecuepizza’s blijft het gezellige zomergevoel behouden en krijg je die typische rooksmaak, alsof je pizza in een echte pizzaoven gemaakt werd.

Samen pizza’s maken is supergezellig, ze daarna op de barbecue klaarmaken samen maakt het helemaal af. En dat is eigenlijk makkelijker dan je zou denken.

Vers deeg

De ultieme truc voor een heerlijke pizza is om vers deeg te gebruiken. Dat kan je zo kopen in de winkel of kan je ook zelf thuis maken als je er echt helemaal voor wil gaan. De kwaliteit van het deeg bepaalt vaak ook hoe de pizza zal smaken. Een goede basis is dus erg belangrijk!

Authentieke smaak

Doordat je de verse pizza bakt op het vuur van de barbecue, krijg je die authentieke smaak van rook en vuur in je pizza. Zo lijkt het bijna alsof hij in een echte stenen pizzaoven gebakken is. Wel moet je ervoor opletten dat de pizza onderaan niet zwart blakert. Gebruik daarom altijd een pizzasteen voor op de barbecue en kijk regelmatig of hij nog niet aanbrandt.

Pizza met artisjok, tomaat en burrata

Op een goede pizza hoeven niet veel ingrediënten te liggen om overheerlijk te zijn. De kwaliteit van de ingrediënten die je erop legt doet vaak al erg veel. Kies daarom eens voor een burrata, in plaats van gewone mozzarella. Op een zelfgemaakte pizza proef je een wereld van verschil.

Zo maak je deze pizza met artisjok, tomaat en burrata.

Barbecuepizza

Deze zelfgemaakte pizza met artisjok, zwarte olijven en balsamicokaramel schreeuwt op en top zomer. Door het zelfgemaakte deeg eerst aan beide kanten te laten bakken, wordt je pizza nog krokanter dan anders.

Zo maak je deze barbecuepizza.

BBQ-pizza met prei en salie

Wie dacht dat pizza’s enkel in de zomer op de barbecue konden, zit helemaal mis. Zo’n heerlijke BBQ-pizza smaakt in de herfst of in de winter namelijk even lekker. Zeker deze variant met prei en salie is een echte aanrader op een druiligere dag. Het geheim? De verse kruiden!

Zo maak je deze BBQ-pizza met prei en salie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier