Zoete aardappelpompoensoep met gember

Geen lezersrecept deze zondag. Maar een eigen soepje van Amylia, klaargemaakt met de TurboTronic soepmaker, een toestel met een blender en verhittingsfunctie. Met een soepmaker maak je in de eerste plaats vooral soep, zowel gemixte als heldere soepen. Je kan het toestel daarnaast ook gebruiken voor fruitmoes, smoothies, confituur of sauzen.

• 2 tenen look

• 1 ui

• 350 g zoete aardappel

• 500 g butternutpompoen

• 1 à 2 cm gember (naar smaak)

• 1 el olijfolie

• 750 ml groentebouillon

• 0,5 tl komijn

• peper en zout

Zo maak je het

• Snipper de look en ui fijn

• Schil de zoete aardappel en de butternut, snij ze in blokjes

• Schil en rasp de gember

• Verhit de olijfolie in een grote pot

• Stoof de ui en de look glazig

• Voeg de zoete aardappel, pompoen en gember toe

• Laat kort mee stoven

• Giet de bouillon in de pot

• Kruid met komijn, peper en zout

• Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen

• Mix of blend de soep glad

• Proef en kruid eventueel bij

Met een soepmaker

• Heb jij ook een soepmaker? Doe dan de gesneden groenten in de soepmaker.

• Overgiet met 750 ml bouillon (of tot aan het streepje).

• Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.

• Proef de soep wanneer ze klaar is en kruid bij met peper en zout.

Serveertip: Lekker met een schepje yoghurt, verse kruiden en broodcroutons. En voor de fans van spicy: voeg een lepeltje chili-olie toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier