Zomersalade met gegrilde nectarines, gedroogde ham en kruidenolie

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Nick (49) uit Brussel een zomersalade met gegrilde nectarines, gedroogde ham en kruidenolie.

Lezer Nick is een liefhebber van eenvoudige smaakvolle gerechten. Nick: “Ik geniet van koken, maar minstens evenveel van op zoek gaan naar de beste ingrediënten. Een wandeling langs de lokale slager, kaaswinkel en vervolgens naar de markt voor groenten… niets beter dan dat!”

Met deze salade wil Nick iedereen uitdagen om deze zomer eens af te stappen van de klassieke ‘koude schotel’. “Deze kleurrijke, eenvoudige en vooral heerlijke salade zou wel eens een echte klassieker kunnen worden”, vertelt Nick met een grote glimlach.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 120 ml extra vierge olijfolie + extra

• 1 handvol verse munt + extra

• 1 handvol verse kervel + extra

• 8 plakjes parmaham

• 4 nectarines

• 100 g gemengde sla

• 1 bosje radijzen

• 2 bollen burrata

• peper en zout

Zo maak je het

• Hak de verse kruiden fijn

• Meng ze met de olijfolie en zet de kruidenolie opzij

• Spoel de nectarines en snij ze in parten

• Bestrijk ze met olijfolie en gril ze 2 à 3 minuten op een hete grill

• Spoel de radijzen en snijd ze in plakjes

• Hussel de sla en de radijzen door elkaar in een slakom of schaal

• Verdeel er de gegrilde nectarines en de plakjes parmaham over

• Halveer de burrata en schik de helften op de salade

• Proef de kruidenolie en kruid bij met peper en zout

• Lepel wat kruidenolie over de salade

• Werk af met verse kruiden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier