Zomerse bloemkooltabouleh

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Inge Claeys (53) uit Berlare zomerse bloemkool tabouleh.

“In de eerste coronalockdown veranderde ik mijn leven drastisch”, vertelt Inge trots. “Ik volgde een streng dieet. Om overtollige kilo’s weg te werken, maar vooral om me terug fit en gezond te voelen. Gezond, vers, koolhydraatarm en gevarieerd eten werd mijn nieuwe levensstijl. Ik geniet nu veel meer van koken en ook van eten… en ondertussen voel ik me ook veel beter in mijn vel.”

Geen zomer zonder BBQ. En ja hoor, ook bij een gezellige BBQ serveert Inge veel lekkers, allemaal vers en voedzaam natuurlijk. Zoals deze heerlijke zomers bloemkooltabouleh bijvoorbeeld. Inge: “Voor mij geen pastasalade of aardappelsalade met veel mayonaise, maar wel een lekker stukje ribeye met een assortiment gegrilde groenten en salades.”

1 sjalot

1 kleine bloemkool

3 tomaten

1 komkommer

1 bosje verse peterselie

handvol verse munt

50 g roomkaas

sap van ½ citroen

3 el extra vierge olijfolie

peper en zout

Zo maak je het

Rasp (met een rasp of in de keukenmachine) de bloemkool fijn, tot ze een graankorrelachtige textuur heeft

Snipper de ui

Stoof de ui glazig in een beetje olijfolie

Voeg de bloemkool tabouleh toe en roerbak enkele minuten

Laat de bloemkool tabouleh afkoelen

Snij de tomaten en komkommer in kleine blokjes

Hak de verse kruiden fijn

Meng het citroensap met 3 eetlepels olijfolie en de roomkaas

Schep de bloemkoolcouscous om met de groenten, verse kruiden en roomkaasmengeling

Proef en kruid bij met peper en zout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier