Sabine Peeters is onze nieuwe beauty-experte: “Geniet van de fun van make-up”

“Een collega-journaliste noemde me ooit een ‘slasher’. Dit klinkt onbeduidend en iets wat luguber, maar ik begreep haar insteek: het is moeilijk om me in één vakje te steken. Er liggen schijnbaar vele tegenstellingen op mijn parcours: ik ben zowel make-up artiest, als auteur, journaliste, body acceptance warrior, modeliefhebber, ‘influencer’ en openlijk vechter tegen dieetcultuur. Ikzelf zie de logica van dit pad en volg simpelweg mijn overtuigingen en passies”, benadrukt Sabine Peeters. Een portret van onze nieuwe beauty-experte, in haar eigen woorden.

Je kan wel stellen dat ik vele laagjes heb. En hebben we die niet allemaal? Ervaringen, eigenschappen en talenten die diepgang geven aan je persoonlijk verhaal en de keuzes die je maakt?

Het shockeffect

Ik groeide op in een piepklein dorpje in de Kempen met, zoals elke zichzelf respecterende millennial, een voorliefde voor Greenpeace, Kurt Cobain en Tetris. Heel basic.

Maar daarnaast werd ik vooral geconsumeerd door mijn overgevoelige karakter. Ooit zei een leerkracht me: “Jij draagt de zorgen van de wereld op jouw schouders!”. En zo voelde het ook vaak: nieuwsberichten konden me vloeren, verhalen van vrienden me verwarren. Ik had een uitlaatklep nodig voor mijn overactieve hoofd en vond die in de functie als hoofdredactrice van de schoolkrant.

Meer dan eens joeg ik de nonnen op mijn katholieke school de gordijnen in met reportages rond drugs, feminisme en homoseksualiteit. Ik hield van het shockeffect en het opentrekken van taboes op muffe plaatsen. Die brutaliteit ben ik nooit kwijtgeraakt, denk ik, maar heb ik enkel hier en daar weten de verfijnen. (Sommigen zouden dit kunnen tegenspreken, geloof hen niet!)

Lief Voor Mijn Lijf

Met schrijven over zorgen en ervaringen die dicht bij me staan, probeer ik verbinding te creëren. Zo pende ik vier jaar geleden mijn gevecht met eetstoornissen, lichaamsbeeld en zelfbeeld neer in het boek Lief voor mijn Lijf . Toen leek het een nieuwer topic in populaire media, maar ondertussen zijn de onderwerpen, mede dankzij Instagram en consorten, meer dan gekend. Met elk verhaal dat ik ontvang van een spartelende tiener, met elke lezing die ik geef, met elke graaiende BV die een skinny tea of dieetboek uitbrengt, besef ik weer hoeveel druk we op onszelf en anderen leggen. Dit vaak ten koste van ons lijf en evenwicht.

Wie wil er nu constant een onbereikbaar ideaalbeeld achterna hollen?

Bob Ross en make-up

Heel raar dus voor velen dat mijn grootste passie daarnaast make-up is! ‘Beauty’ is voor mij geen wereld vol verplichtingen. Ik hoef er niet jonger uit te zien, durf best buiten komen zonder mascara, en die cellulitis op mijn armen deert me weinig. Na mijn skincare-, make-up- en hairstyling-opleidingen in Antwerpen en Amsterdam ontdekte ik dat ik vooral mentale rust vind in texturen en kleuren.

Bob Ross-gewijs mijn stem laten zakken, mijn beauty-technieken aanscherpen en in verbinding staan met mezelf, ik doe dat graag.

It’s the imperfections that make something beautiful, that’s what makes it different and unique from everything else ”, zegt Bob. Klef als stroop, maar wie wil er nu constant een onbereikbaar ideaalbeeld achterna hollen en daardoor de fun van make-up (en het leven, in extensie) aan zich voorbij laten gaan? Klieder, mess up , borstel jezelf af en herbegin.

Als de nieuwste ‘beauty expert’ in jullie krant help ik jullie graag verder in dit gemors met ‘beauty’ en het lichaamsbeeld. Trends, nieuwigheden, taboes, inspiratie en bedenkingen. Ik deel ze graag met je! Welkom in mijn kleurrijke wereld waarin je volledig jezelf mag zijn!

Wie is Sabine Peeters?

-Sabine (41) groeide op in Pulle en woont nu in Deurne.

-Na haar studies communicatiebeheer optie journalistiek volgde ze ook nog opleidingen schoonheidsspecialiste, make-up en hairstyling.

-Werkt sinds 2007 als make-up artiest. Bij haar klanten vind je diverse magazines, maar ook modemerken zoals Xandres, Essentiel, Laurence Delvallez, Wim Bruynooghe en Just in Case.

-Publiceerde al twee boeken: Make Up en Lief voor mijn Lijf .

-Ontwierp twee capsulecollecties voor Xandres.

-Schreef als journaliste al voor Het Nieuwsblad Magazine, weekend.be, Charlie Magazine en De Morgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier