Zondagse Kost: Salade met avocado en spek
09-09-2018, 07:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Kjell (32) uit Stokrooie zijn favoriet voor: Salade met avocado en spek. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (2 personen):
150 gram spekblokjes, ½ komkommer, 2 tomaten, 1 rode appel, 2 avocado’s, 2 mandarijnen, 50 g cashewnoten, 2 el limoensap, peper en zout naar smaak, handvol koriander (optioneel)
Zo maak je het:
- Bak de spekblokjes krokant in een warme pan.
- Snij ondertussen de tomaten, komkommer, appel en het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes.
- Halveer de partjes van de mandarijn.
- Hak de cashewnoten in grove stukken.
- Meng alle ingrediënten in een slakom en schep om.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Overgiet met het vet van het spek voor extra smaak.
- Garneer de salade met fijngehakte koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier