Sandra Bekkari maakt haar opwachting bij VTM: “Ik sta voor een gezonde keuken”

Vlaanderen kent haar vooral als auteur van de succesvolle boekenreeks ‘Nooit meer diëten’, maar vanaf vandaag start voedingsdeskundige Sandra Bekkari ook met haar eerste dagelijkse kookprogramma op tv. Elke weekdag om 18 uur zal ze in ‘Open Keuken met Sandra Bekkari’ haar gezonde leefwijze delen met kijkend Vlaanderen.

Sebastiaan Bedaux

Hoewel Sandra Bekkari geen geschoolde chef is, heeft ze enorm veel passie voor koken én meer dan twintig jaar ervaring als gezondheidscoach. In haar ‘Open Keuken’ zal ze vooral gerechten klaarmaken waarvoor je niet veel tijd nodig hebt, die gemakkelijk te bereiden zijn en vooral ook lekker en gezond zijn. Sandra kijkt met erg veel zin – en een goede dosis spanning – uit naar deze nieuwe stap in haar carrière. “Ik kijk hier echt enorm naar uit! Er komen veel nieuwe dingen op me af. Ondertussen ben ik thuis en tijdens workshops wel al gewoon dat mensen me tijdens het koken op de vingers kijken, maar nu – met die camera’s erop – is dat toch nog helemaal anders.”

Zondigen mag

Bekkari pleit voor een gezonde keuken, maar dat betekent volgens de nieuwbakken tv-chef niet dat je niet regelmatig eens mag zondigen. “Integendeel! En als je zondigt, moet je er ook vooral heel erg van genieten. Ik eet zelf heel graag. Zo kan ik niet zonder mijn dagelijkse portie chocolade. Mijn favoriet is pure chocolade van 70 procent cacao. Daar kan je echt de lekkerste desserts en tussendoortjes mee maken. Ik heb ook altijd en overal chocolade in de buurt. Dat zullen mensen wel snel merken in het programma. Ik heb een aantal lievelingsingrediënten waar ik heel regelmatig recepten voor ga delen.”

Samen met dochtertje Anna

Naast voedingscoach en liefhebber van gezond eten is Sandra bovenal mama. Het is ook vanuit dat opzicht dat ze haar gerechten maakt. “Ik sta heel graag in de keuken, maar ik besteed nog liever tijd aan mijn gezin. Dus het mag en moet écht wel vooruit gaan in de keuken. Alle tips om tijd te besparen die ik doorheen de jaren verzameld heb, zal ik ook delen met de kijker. Mijn dochtertje Anna heeft intussen ook de kookmicrobe te pakken. Vaak testen we samen zaken uit. Dat wil ik ook wel stimuleren in het programma. Hoe sneller jongeren geboeid raken door lekker en gezond eten, hoe beter.”

‘Open Keuken met Sandra Bekkari’, vanaf 28 augustus elke weekdag om 18 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier