Zondagse kost: Spekrolletje van Moeke Smet
06-01-2019, 01:15
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Josepha (86) uit Gierle haar favoriet voor: Spekrolletje van Moeke Smet. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gemengd gehakt varken-rund, 100 g rundsgehakt (americain natuur), 1 kg bloemige aardappelen, 12 dunne sneetjes gerookt spek, 1 kleine ui, 100 g champignons, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 tomaten, 100 g gemalen emmentaler, peper en zout
Bereiding
- Verwarm je oven op 180°C.
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
- Boter een ovenschaal in en schik de aardappelen erin.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de champignons in kleine blokjes.
- Meng het gemengd gehakt, rundsgehakt, ui, champignons, paneermeel en eierdooier.
- Kruid met peper en zout.
- Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig ‘broodje’.
- Wikkel het spek rond het gehaktbroodje.
- Leg het spekrolletje in het midden van je ovenschaal, bovenop de aardappelschijfjes.
- Snij de tomaten in plakjes.
- Schik de tomatenplakjes langs het spekrolletje.
- Zet 40 minuten in je voorverwarmde oven.
- Haal de schotel uit de oven en strooi de kaas over de tomaten.
- Laat nog 15 minuten verder garen.
- Serveer en laat het smaken!Tip: lekker met een frisse salade
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier