De Zondagskijker over Steracteur Sterartiest: “Aflevering zes zou ik als spetterend noch als schitterend classificeren. Eerder als langdradig en saai.”

Uitgesteld kijken zit in de lift. Onze Zondagskijker tipt in deze rubriek een programma om alsnog (of zeker niet) te bekijken. Vandaag aan de beurt: Steracteur Sterartiest.

Sebastiaan Bedaux

“Langverwacht nieuw seizoen van Steracteur sterartiest: spetterende show met schitterende cast.” Ik heb de titel van het persbericht van Eén – uitgestuurd vlak voor deze vierde reeks – even opgesnord om me ervan te vergewissen dat we het wel degelijk over hetzelfde programma hadden. Waar waren die spetterende show en schitterende cast afgelopen donderdag?

Aflevering zes, waarin de voor mij vrij onbekende maar blijkbaar niet onbeminde Gio al snel naar de coulissen werd gestuurd, zou ik als spetterend noch als schitterend classificeren. Eerder als langdradig en saai. Maar misschien ben ik unfair en waren de eerste vijf afleveringen uitzonderlijk mooi, spannend en boeiend. Ik heb ze niet gezien, omdat ik u de voorbije weken wilde vertellen over onder andere De laatste 24 uur (VTM) en Project Axel (VIER). En dus mag ik nu misschien ook niet te streng zijn. Al had ik tijdens mijn interview met de lieftallige Danira Boukhriss, zo’n twee maanden geleden, al wel mijn twijfels overgemaakt.

Op Hilde De Baerdemaeker en – met een beetje goede wil – Koen Van Impe na, zag ik weinig ‘steracteurschap’. Jongens als Sieg De Doncker en Michiel De Meyer en meisjes als Tinne Oltmans en Bab Buelens zijn beloftes voor de toekomst, eventueel toekomstige steracteurs. Maar hen over dezelfde kam scheren als Mathias Sercu (de winnaar van seizoen 3), Free Souffriau (seizoen 2) en Stan Van Samang (seizoen 1)? Dat had ik niet gedurfd. Al zou je kunnen stellen dat Van Samang destijds ook nog niet zo bekend was en met dank aan Steracteur Sterartiest zijn carrière heeft kunnen uitbouwen . Toch zaten in reeks 1 ook klinkende namen als Andrea Croonenberghs, An Swartenbroekx, Karel Deruwe, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken. En wie herinnert zich niet de übersympathieke Steph Goossens? God, wat mis ik een Steph Goossens in reeks 4.

Voor het goede doel

Wat mooi blijft aan het programma, is dat er geld wordt opgehaald voor goede doelen. Veel geld zelfs, voor doelen als VAGGA, TEJO, Villa Rozerood en andere namen die het geld wellicht goed kunnen gebruiken. Ook leuk is dat Ingeborg en Gers Pardoel naast elkaar zitten in de jury. En het decor valt ook best te pruimen. Maar een sterartiest zal hier wellicht niet uit voortvloeien. Wat Gers’ favorietje Sieg met het mooie nummer Little Lion Man deed, zal ik niet snel vergeten. Of vergeven.

Steracteur Sterartiest **

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier