Sven Ornelis over zijn nieuwe foodblog: “Eten moet gewoon lekker zijn”

Twee kookboeken en een roman later heeft Sven Ornelis nog steeds bakken culinaire inspiratie. En dus lanceert de radiopresentator zijn eigen foodblog. Op ‘Would Be Chef’ deelt Sven eigen recepten, culinair nieuws, niet te missen gastronomische adressen en tips. Hoog tijd om hem de keukenschort van het lijf te vragen.

Naast een culinaire roman en twee kookboeken lanceer je nu ook je eigen foodblog. Waarom? 

Mijn blog is eigenlijk een verlengde van mijn kookboeken: ik deel er allerlei recepten en tips waar je lekker kan gaan eten. In het verleden plaatste ik al die dingen op sociale media. Maar ik kreeg regelmatig de vraag waar je dat ene receptje met kreeft kon vinden of wat die lekkere eetadresjes in Barcelona nu weer waren. Door al die dingen op mijn blog te zwieren, vindt iedereen het gemakkelijk terug.

Is de blog een vervanging van je kookboeken of komt er een derde exemplaar?

Er komt zeker een derde kookboek, maar ik heb er geen haast bij. Mijn eerste twee kookboeken (de Would-Be Chef en de Would-Be Chef 2, red.) zijn behoorlijk snel na elkaar gekomen. Ik doe het nu een beetje rustig aan en ondertussen kan ik mijn passie voor koken met anderen delen via de blog. Bovendien is de blog veel meer dan een verzameling recepten: je kan er ook interviews met bekende chefs vinden, recensies van restaurants en andere eetplekjes. Alles wat met koken te maken heeft, krijgt er een plaatsje.

Van wie heb jij die culinaire microbe gekregen? 

Van mijn mama. Mijn passie voor koken is duidelijk aangeboren. Zij heeft ons altijd overheerlijke gerechten voorgeschoteld. Dat waren niet de meest gecompliceerde maaltijden, maar het was altijd lekker en met liefde gemaakt. De culinaire microbe heb ik dus van haar gekregen.

Ik zal nooit een restaurant openen.

Wat maak jij klaar als je je vrienden wil verrassen?

Ik maak altijd iets anders klaar. En dan geen drie grote gangen, maar zeven of acht kleinere gerechtjes. Ik heb veel fantasie in de keuken en ik experimenteer graag met smaakcombinaties. Ik vind het leuk om mijn vrienden veel verschillende dingen te laten proeven en hen nieuwe combinaties te laten ontdekken.

Jouw recepten draaien vooral om de smaak, en minder om de techniek.

Ik heb zelf geen koksopleiding gevolgd. Ik heb niet skills om een schuimpje van dit of een krokantje van dat te maken. Ik zal ook nooit een restaurant openen, want dan moet je je ook met andere dingen bezighouden: de financiële kant, personeel zoeken,… Ik wil gewoon gerechten klaarmaken die lekker zijn, that’s it.

Welke ambities koester je nog als hobbykok? 

Ik wil vooral veel blijven koken, maar ook anderen inspireren om achter het fornuis te kruipen en aan de slag te gaan. Je moet geen sterrenchef zijn om lekker te koken. Ik hoop dat iedereen dat ondertussen weet. Iedereen is een beetje een would-be chef. Ik probeer ook maar wat, en ga ik op mijn bakkes, dan is dat maar zo.

Ontdek meer op Sven zijn blog. Ook op Instagram deelt hij vaak lekkers.

 

Foto: Instagram Sven Ornelis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier