De nieuwe console van Nintendo is er eindelijk: overal gamen met de Switch!

Gamers hebben er lang op moeten wachten, maar de Nintendo Switch ligt vanaf nu in de winkel. Net voor de launch mochten wij in Brussel al enkele games testen, met ‘Zelda: Breath of the Wild’ als grote klepper.

Nintendo’s nieuwste hebbeding kan je zelfs moeilijk een klassieke console noemen, het is meer een hybrid: je kan op de tv spelen, maar het is ook mogelijk om de Switch mee te nemen en overal te gamen waar je wilt. We hebben het zelf geprobeerd en het is echt kinderspel: je haalt de Switch uit de docking station, en in één seconde schakel je over naar de draagbare speelstijl. Als je partner bijvoorbeeld tv wilt kijken, haal je de Switch uit de dock, en kan je meteen verder spelen op de tablet. Een game als Zelda kan je dan zo’n drie uur spelen voor je de batterij moet opladen.

38_swth9820_b
Wil je op de tv spelen, dan schuif je de Switch in zijn docking station.

Flexibele controllers

Het scherm van de Switch handheld is haarscherp en een genot om naar te kijken. Zowel Zelda als Mario Kart zien er fantastisch uit in tablet modus. Het is een grote verbetering vergeleken met het scherm van de WiiU-gamepad, Nintendo’s vorige console. De Switch is dus een flexibel ding, maar dat zijn de controllers ook. Als je de console koopt, krijg je er twee Joy-Cons bij, dat zijn kleine controllers die je elk apart kunt gebruiken, maar die ook in een grip passen. Als je de Switch wilt meenemen, klik je de twee Joy-Cons gewoon aan de tablet. Wie liever met een klassieke gamepad speelt op tv, kan ook een pro controller kopen, maar hou er rekening mee dat deze €70 kost.

3_swts1159
Mario Kart ziet er haarscherp uit op het tabletscherm van de Switch.

Iedereen wil Zelda

Je kan dus ‘switchen’ waar je wil, maar welke game koop je er best bij? Laat ons eerlijk zijn: wie nu een Switch in huis haalt, doet dat voor ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’. Het team van ontwikkelaar Eiji Aonuma heeft jaren aan het nieuwste avontuur in deze beroemde serie gezwoegd, en nu kunnen we Hyrule eindelijk zelf gaan verkennen. Op het persevent konden we de game maar even spelen, maar het was al meteen duidelijk dat dit spel ons dagen niet zal loslaten.

Verken met Link een gigantische wereld in 'Zelda: Breath of the Wild'.
Verken met Link een gigantische wereld in ‘Zelda: Breath of the Wild’.

Wereldreis met Mario

De nieuwe Zelda wordt dus een onmisbare belevenis, maar als je samen met familie en vrienden wil spelen, kan je ook ‘1, 2 Switch’ eens proberen. Dit is een collectie simpele minigames die je kan en zelfs moet spelen door naar je partner te kijken. Zeer old school, maar wel leuk. ‘1, 2 Switch’ kan je nu al kopen, maar later dit jaar krijgt Nintendo’s nieuwste telg er nog een paar potentiële toppers bij. Op 28 april kan je weer de baan op in ‘Mario Kart 8: Deluxe’, en in de zomer is het tijd voor multiplayerfun met ‘Splatoon 2’, de populaire online shooter waarin je alles een likje verf moet geven. In de winter is onze favoriete loodgieter terug in ‘Mario Odyssey’, waarin je samen met Nintendo’s mascotte een wereldreis maakt. Er is dus veel om naar uit te kijken, maar eerst maken we tijd voor Zelda…

Mario komt ook naar de Switch, maar daarvoor is het nog wachten tot dit najaar.
Mario komt ook naar de Switch, maar daarvoor is het nog wachten tot dit najaar.

De Nintendo Switch is vanaf nu te koop voor €299.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier