Zondagse kost: tartine met avocado en zalm

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Nathalie uit Bocholt. “Deze tartine is voor mij een echt feestelijk ontbijt.”

“Tijdens de week ontbijt ik zelden of nooit. Maar in het weekend, of wanneer ik vakantie heb, haal ik dat helemaal in. Dan ontbijt ik graag héél uitgebreid, met liefst zo veel mogelijk verse en lokale ingrediënten. Mijn vrienden weten het ondertussen al”, lacht Nathalie. “Wanneer ik hen uitnodig om te komen ontbijten, hoeven ze voor de rest van de dag geen maaltijd te voorzien. Sinds kort verwen ik ook mensen bij ons in de streek met ontbijtboxen.”

Waarom Nathalie juist dit recept met jullie wil delen? Nathalie: “Deze tartine is voor mij een echt feestelijk ontbijt… En dat mag wel op zondag hé? Avocado en gerookte zalm zijn een match made in heaven. Die twee, in combinatie met een dik gesneden stuk vers brood… overheerlijk!”

Dit heb je nodig (voor vier personen)

2 avocado’s

sap van 1/2 limoen

1 teen look

1 rode peper (naar smaak)

4 dikke sneden vers brood

200 g gerookte zalm

handvol rucola

2 tl chiazaad

peper en zout

Zo maak je het

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit.

Plet het vruchtvlees met een vork.

Voeg het limoensap en de olijfolie toe en schep om.

Snipper de knoflook fijn en meng onder het avocadomengsel.

Proef en kruid bij met peper en zout.

Voeg naar smaak fijngesnipperde rode peper toe.

Verdeel de avocadospread over de boterhammen

Schik op elke boterham enkele plakjes gerookte zalm

Strooi het chiazaad over de tartines

Werk af met enkele blaadjes rucola

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier