“Temptation Island is een stukje tv-geschiedenis”

Na jaren van verschrikkelijke afwezigheid komt Vlaanderens favoriete ‘guilty pleasure’ nu eindelijk weer op televisie. Vanavond geeft presentatrice Annelien Coorevits het startschot van een langverwacht nieuw seizoen Temptation Island. “Het wordt iets minder extreem dan wat je je nog zal herinneren van het laatste seizoen.”

GVB_VIJF_FY0P6408

Na een heel aantal opmerkelijke seizoenen tussen 2002 en 2009 keert Temptation Island, de ultieme relatietest voor telkens vier koppels, terug naar het kleine scherm. Opnieuw is het een programma in coproductie met Nederland geworden, wat dus een Belgische presentatrice, een Nederlandse presentator, twee Belgische en twee Nederlandse koppels oplevert. Dit keer echter geen Véronique De Kock of Tine Van den Brande als kampvuurpsychologe, maar wel voetbalvrouw Annelien Coorevits, die haar zus Stephanie (een echte psychologe) meenam naar Thailand om filmpjes te maken achter de schermen. “Het is fantastisch dat we dit samen mogen doen.”

Het laatste seizoen van Temptation Island was nogal… marginaal. Blijft dat zo?

Annelien: “Nee, de focus ligt nu eerder op de koppels en hun relatie dan op overspel. Het zijn vier koppels die echt de intentie hebben om samen te blijven.”

Dus er wordt niet vreemdgegaan?

Annelien: “Dat ga ik je uiteraard niet vertellen, maar het programma zal de verwachtingen wel inlossen. Het is iets minder extreem misschien dan het vorig seizoen, maar tijdens de kampvuurmomenten heb ik toch een aantal keer gedacht: ‘Mijn God, wat gebeurt er hier allemaal?’. Ik dacht: ‘ik schrijf hier een stukje televisiegeschiedenis’.”

Denk je dat het programma na zo’n lange afwezigheid goed zal scoren? Heel veel mensen lijken er wel erg naar uit te kijken.

Stephanie: “Ik hoop uiteraard dat het gaat scoren, maar ik ben een beetje bang dat mensen een te extreme versie in gedachten hebben. Het lijkt meer op het eerste seizoen van Temptation Island dan op het laatste. Ik heb wel al gehoord van de paar mensen die de eerste aflevering al gezien hebben, dat het zeer goed is. Het blijft natuurlijk een ‘guilty pleasure’. Een moment om met vrienden samen voor de televisie te zitten en te kijken naar koppels die hun relatie verkloten. Het is en blijft Temptation Island.”

Waren jullie zelf fan van het programma?

Annelien: “Enorm! Ik was echt een ‘die hard’ Temptation-fan. Elke week verlangde ik naar die ene dag en elke keer was ik ontgoocheld dat ik nog een week moest wachten om het vervolg te kunnen zien.”

Zelf zouden jullie waarschijnlijk niet deelnemen, maar mocht dat toch zo zijn, zouden jullie dan schrik hebben voor wat jullie mannen allemaal uitspoken?

Stephanie: “Ik vrees dat dat heel saaie televisie zou opleveren. Onze venten die aan de toog hangen, in bed liggen, op het internet surfen. Ik zou er met andere woorden behoorlijk gerust in zijn als wij moesten meedoen. Je moet hier ook een bepaald type man voor zijn, en dat is niet het type waar Annelien of ikzelf voor vallen. Ze hebben nogal een hoog ‘Geordie Shore’-gehalte.”

Annelien: “De kijker zal trouwens meer verschieten van de vrijgezelle vrouwen dan van de vrijgezelle mannen. Die waren er echt om relaties kapot te maken. Er waren er bij met maar één doel: kunnen vrijen met een of meer van de mannen.”

Temptation Island, vanavond op VIJF om 21u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier