Veel te veel gegeten en last van een overvolle maag? Dit doe je er aan!

Je had je nochtans voorgenomen niet te veel te eten, en toch. Zodra je aan die overvloedige feesttafel zit, lijkt het alsof je niet meer in staat bent om te stoppen met eten. Want alles is zo verdraaid lekker, zonde om al die heerlijkheden te laten staan. En dus zit je daar nu, ongemakkelijk met een opgezwollen maag en het gevoel 100 kilo meer te wegen.

Celebrating new year

Te diep in het bord gekeken dus, en nu zit je met een overvolle maag en een opgeblazen gevoel. Geen nood, volgende (huis)middeltjes brengen verlichting.

Dit moet je doen:

Drinken

En dan niet de restjes van die fles wijn leegdrinken of nog een biertje achterover drukken. Drink liever een glas warm water met citroensap, om de zuren in de maag te neutraliseren. Ook thee drinken, is een aanrader. Kies voor kamillethee of gemberthee om de maag tot rust te brengen.

Je eigen detox drankje maken

Je kunt ook je eigen ‘kruidenthee’ brouwen met gember, cayennepeper, citroen en kurkuma. Gember, citroen en kurkuma zorgen voor een stevige detox, terwijl cayennepeper ervoor zorgt dat je eten vlugger verteert.

Pepermunt

Pepermunt werkt uitstekend tegen een opgeblazen gevoel, indigestie en misselijkheid. Drink een kopje thee met pepermunt of zuig op een muntje.

Wat je beter niet kunt doen:

Vasten

Als je na veel overdaad plots overschakelt naar pure armoede, zullen je maag en je stofwisseling nog meer van slag geraken. Eet liever wat fruit en heel veel groenten.

Extreem beginnen sporten

Je voelt je schuldig na een zware maaltijd en dus ga je de dag erna extra veel rondjes lopen of sit-ups doen. Slecht idee! Je lichaam er heeft allesbehalve behoefte aan om zich nu uit te sloven, dat verteren van die kalkoen gisteren vraagt al genoeg werk.

Beter kun je een korte wandeling maken. Wandelen na het eten bevordert de spijsvertering en zal ervoor zorgen dat je vlugger van je ongemakkelijke gevoel verlost bent, zo simpel is het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier