Vin Diesel over de toekomst van ‘The Fast & the Furious’

Het zevende deel in ‘The Fast & the Furious’ reeks zullen we altijd onthouden als het laatste met Paul Walker, de acteur die twee jaar terug het leven liet in een fatale crash, midden de opnames van ‘Furious 7’.

Na dat tragische ongeluk zou de reeks nooit meer hetzelfde zijn, en moest de crew zelfs noodoplossingen zoeken om Walkers resterende scènes in te blikken. ‘Furious 7’ werd wel de meest succesvolle film uit de serie, en is met zijn opbrengst van 1,5 miljard dollar het vijfde grootste kassucces ooit.

The show must go on, en dat beseft hoofdrolspeler Vin Diesel (Dominic Toretto) maar al te goed. Hij vertelt ons meer over dit cruciale zevende deel, maar ook over de toekomst van ‘Furious’, zoals we het nu -ingekort en hip- mogen noemen.

Met ‘Furious 7’ zeggen we de flashbacks vaarwel.

Het is inderdaad voor de eerste keer sinds ‘Tokyo Drift’ dat we terug in de toekomst kijken, en niet meer springen in de chronologie. We rijden voor het eerst weer op onbekende wegen, en dat is zeer spannend.

Het Furious-team heeft in al de voorgaande films best een reputatie opgebouwd. Krijgen ze daar uiteindelijk de rekening van?

Daar kan ik niet veel over verklappen, maar ik kan je wel zeggen dat zaden die we in vorige films plantten, eindelijk tot groei komen in ‘Furious 7’. Alles waar we naar toe werkten, komt eindelijk samen.

Dat is wel indrukwekkend: doorheen de jaren is ‘Furious’ geëvolueerd tot een echte saga.

Met dit zevende deel kunnen we aan de kijker tonen dat geen enkele gebeurtenis in de vorige films ‘toevallig’ was. Alles gebeurt met een reden, alles is gepland. We hebben een saga gemaakt over snelle auto’s en races, en hadden er niet eens strips of boeken voor nodig (lacht).

'The Fast and the Furious', dat is ook om ter stoerst poseren.
‘The Fast and the Furious’, dat is ook om ter stoerst poseren.

Je bent zelf producer, en had dus invloed bij het kiezen van een regisseur. Waarom James Wan?

Zoals ik al zei, verkennen we in ‘Furious 7’ onbekende wegen. We hadden iemand nodig die dit nieuw terrein met een frisse blik kon aanpakken. Kijk naar de shots en scènes… je zal zien dat hij ze – door zijn ervaring in het horrorgenre – anders filmt dan zijn collega’s.

Weet je al hoe de toekomstige films er gaan uitzien?

Ja, want wij pakken sequels anders aan dan in de jaren 80 of 90. Toen kon een succesvolle film een vervolg krijgen, maar probeerden ze steeds hetzelfde idee te verkopen, met telkens minder impact. De perfecte counter hiervoor is om te plannen: als je vijf films vooruit denkt, kan je de kijkers een boeiend verhaal blijven bieden. Ik had niet voor ‘Furious 7’ getekend, als ik niet had geweten hoe 8 en 9 er zouden uitzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier