Voor jou geproefd: een dinerbox met een explosie aan smaken uit de Indonesische keuken

Zin in een culinaire ontdekkingsreis door Indonesië? Met de dinerbox op sterrenniveau van restaurantgroep Ron Gastrobar ontdek je thuis een explosie aan smaken uit deze exotische keuken. En het leukste? Alles wordt kant en klaar geleverd, je hoeft je gerechtjes enkel nog op te warmen! Én op te eten natuurlijk.

Bij onze noorderburen is de Indonesische keuken al goed ingeburgerd, maar in België zijn deze exotische lekkernijen relatief onbekend. Tijd om ook de Belgen te laten genieten van gado gado, soto ajam of rendang nangka dacht de Nederlandse restaurantgroep Ron Gastrobar. Of je nu gezellig met z’n tweetjes wil dineren of een culinair feestje met vrienden in gedachten hebt: de Indonesische rijsttafel laat je proeven van tal van kleinere sharing gerechtjes, en dat allemaal op restaurantniveau én zonder je uren uit te sloven in de keuken.  Topchef Ron Blaauw verrast je met zijn ‘Ron Gastrobar at Home’ met een dinerbox op sterrenniveau. ​

Easy peasy

De Indonesische keuken is ons volledig onbekend, en we testen maar al te graag dit unieke concept eens uit. Het concept zelf is simpel: via SOUS, een uniek platform dat haute cuisine aan huis levert, kies je de gewenste rijsttafel: vlees, vis of vegetarisch. Selecteer je gewenste leverdag (in België wordt momenteel enkel op vrijdag geleverd) en klaar! De gerechten kan je in de koelkast bewaren en tot zondag serveren. Wijntje dabei? Dat kan, want via de site kan je ook een wijnbox bestellen.

Op de dag van afspraak wordt je dinerbox geleverd met een menuutje en stappenplan. Ik verwacht ingewikkelde instructies, duizend en één potjes en tal van verschillende kooktijden, maar alles is verrassend simpel. Halleluja! Alle bakjes met een blauw label serveer je koud, alle bakjes met een rood label zet je samen in de oven op 160 graden. Er zijn ook kleine potjes meegeleverd met kruiden, kroepoek, enzovoort. Dankzij de labeltjes op elk potje weet je makkelijk waar je ze op moet strooien. Het kan eigenlijk onmogelijk fout lopen, echt waar!

Alles staat in de oven en het huis vult zich met exotische geuren, heerlijk! Eens alles goed op temperatuur is, hoef je enkel de plasticjes te verwijderen, de gerechtjes in mooie schoteltjes te serveren, de kruiden toevoegen en voila! Je indrukwekkende rijsttafel is klaar.

Nieuwe smaken

En dan nu het leukste deel: proeven! Alle gerechtjes zijn echt een feestje op tafel. De smaken zijn erg bijzonder en verrassend. De toppers van onze vegabox zijn ongetwijfeld de Rendang Nangka (jackfruit) en Tumis Tempeh Tahu.  Twee verrassende vegetarische gerechtjes die we nog niet kenden, maar zeker zelf ook eens op het menu zullen zetten. De kwaliteit is echt top, en dankzij de meegeleverde toppings ontdek je verrassende – en soms wel pittige – combinaties. Dankzij de grote waaier aan dishes, negen lekkernijen om precies te zijn, zit er altijd wel iets bij wat je culinaire hartje begeert. Een geslaagd exotisch avontuurtje!

Bestellen doe je gemakkelijk online, levering op vrijdag. Je kan de gerechten consumeren tot en met zondag. Het prijskaartje: vanaf 54 euro voor 2 personen (excl. leveringskosten)

Benieuwd? Je kan de culinaire boxen hier bestellen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier