Mollenvanger Marc Denys blikt vooruit op de finale: Alina is de Mol

De Mol heeft ons Griekenland doen ontdekken op een onnavolgbare manier. We leerden nieuwe, leuke mensen kennen, waarvan we straks eindelijk gaan weten wie van dit tiental ons al die tijd om de tuin heeft geleid. De zoektocht naar de saboteur vond ik dit jaar nog moeilijker dan anders. Ik heb lang verkeerdelijk mijn pijlen gericht op Christian, maar pas na het herbekijken van alle opdrachten zag ik eindelijk het licht. Het was lang kiezen tussen een doorgewinterde advocaat en een toffe studente. Alina lijkt het goedlachse, leuke, sympathieke en bescheiden buurmeisje uit de straat. Maar na het herbekijken van de eerste afleveringen zie ik nu dat de jongste kandidaat van dit seizoen iemand is die het spel meesterlijk naar haar hand kan zetten!

Waar heeft Alina (subtiel) gemold? Een beknopt overzicht:

Aflevering 1

Eén maand voor de start stelt de Mol aan alle kandidaten voor om te bieden op de eerste vrijstelling. Alina klokt af op 5.400 euro. Met dit bedrag komt ze over als een gedreven kandidate die er veel geld voor over heeft om zeker die verraderlijke eerste aflevering te overleven.

De Mol, Alina dus,  spoorde alle kandidaten trouwens aan om veel meer uit te geven dan wat ze eerst in gedachten hadden! Bruno bood 7.500 euro in plaats van de voorziene 5.000 euro. Dit is een onuitgegeven, nooit geziene mollenstreek.
Op Meteora neemt Alina een rustige start (het is Jolien die het klokkenraadsel oplost) en ze vliegt wat later als enige kandidaat uit de bocht met de Aquaspeed Extreme terwijl het toestel niet eens op de hoogste versnelling staat. Bart redt tijdens deze opdracht de meubelen door als een gek iedereen op het eiland te brengen met zijn kajak. Alina wordt nog de held van de dag door de opdracht te doen slagen. Net op tijd, bovenaan een wankele mensenpiramide luidt ze de klok. Ze ligt meteen goed in de groep en wordt door de kijker geschrapt als kandidaat-Mol.

Aflevering 2:


Alina heeft ‘geluk in het spel’, dus hoeft zij de meer dan duizend trappen niet te beklimmen. In plaats daarvan mag ze beslissen wie welke opdracht zal doen, altijd interessant voor de Mol. Bij het Grieks huwelijk neemt Alina het voortouw om de verkeerde taart te kiezen. De beschuldigende vinger wordt daarna uitgestoken naar Els, de lerares uit Tielt. Ze vond dat de communicatie te warrig klonk, maar ze vergeet erbij te vermelden dat ze maar al te graag met de verkeerde taart vertrok richting huwelijksfeest.

 

Aflevering 3:

Alina spoort haar team aan om tijdens de rafting “te peddelen voor hun leven”, maar achteraan de boot doet ze waarschijnlijk al het mogelijke om de 2 gretigste peddelaars (Jolien en Salim) af te remmen.
Tijdens de laatste opdracht, in het bos met de minotaurus, wordt ze op het laatste moment gegrepen, waardoor er niets verdiend wordt. Alina ondervindt problemen met haar (te hoge) hartslag. Ze verspeelt ook heel veel tijd. Jolien stelt zich hier vragen bij; krijgt ze hier de juiste Mol in het vizier?

Aflevering 4:

Tijdens deze aflevering valt toch vooral de fitnessproef op. Van een gezond meisje, 20 lentes jong, verwacht je toch een iets grotere inzet? Alina vindt uiteindelijk op aanwijzen van Christian de telefoon om Dorien en Bart onmiddellijk hun maaltijd te doen beeindigen. Het is echter vooral Jolien die er met haar dynamisch en kordaat optreden verantwoordelijk voor is dat de opdracht slaagt en héél véél geld in het laatje brengt. Het frustreert de Mol mateloos, in die mate zelfs dat er bemoedigende woordjes van Gilles De Coster aan te pas moeten komen om de Mol een hart onder de riem te steken.
Bij het zien en aanhoren van dit fragment, het dagboek van de Mol,  sluiten we Bart toch uit als Mol? De advocaat is een zelfverzekerd persoon. Hij denkt positief en weet waar hij goed in is. Ik zie hem opeens niet alles in twijfel trekken bij Gilles De Coster.

 Aflevering 5:

De grote dag voor alle kandidaten, want hun familieleden komen langs. Alina en haar mama Irina beweren gefrustreerd te raken van de tegengestelde aanwijzingen die ze van Christian vanuit de controletoren krijgen. Het resultaat is dat Alina pardoes de poort van 500 euro omver rijdt.
Tijdens de eliminatie met de groene vuurpijlen protesteert Alina niet wanneer de groep beslist om haar pijl de lucht in de schieten. Drie groene vuurpijlen, dus wordt er geen geld verdiend. De Mol neemt revanche op de groep! Ik blijf erbij dat Bart daar het oorspronkelijk rood scherm heeft. In zijn plaats gaat Salim daarna naar huis.

Aflevering 6:

In de opdracht met de vijf kamers sneuvelt Alina in de voorlaatste kamer. In de vijfde en laatste kamer probeert de Mol Jolien te overtuigen met het argument dat ze ‘vrienden’ zijn. Van alle kandidaten werkten Jolien en Alina het meest samen.
Merkte Jolien achteraf in de babbelbox terecht het warrige haar van Alina op, omdat ze de kap had gedragen tijdens die opdracht? Straks kroont de bankbediende uit Ingelmunster zich tot winnaar!

Aflevering 7:
Boodschapper of boodschappen doen, dat is de keuze bij de eerste opdracht. Alina dringt aan om te mogen shoppen, terwijl dit toch eerder een fysieke opdracht lijkt. Mij lijkt dit een onlogische keuze voor iemand die met een verband rond haar voet rondloopt.
Of heeft Alina voorkennis? Weet ze wat de andere opdracht inhoudt?
Het doet me denken aan vorig seizoen. Axel merkte Molletje Elisabet pas op toen ze op de boot mocht blijven ipv in het vuil water te moeten zwemmen.
Dit seizoen ontsnapt de knappe studente tot 2 keer toe aan een fysieke beproeving. De trappen van aflevering 2 en nu terug. Dit is géén toeval!
Alina gaat samen met Christian op plundertocht in de plaatselijke supermarkt. Je mag het toeval noemen, maar enkel Christian wordt op heterdaad betrapt.

Tijdens het kofferspel, in de trein op weg naar Diakofto, is Alina de enige die niet liegt over de inhoud van haar koffertje. Haar medekandidaten hebben vooral oog voor de 2 koffers met de vrijstelling richting finale. Alina weet zich als Mol natuurlijk al verzekerd van dat rechtstreeks finaleticket, dus die zorgen heeft ze niet.

Zondag nog een voorlaatste keer genieten met deze 3 finalisten:

Jolien (25) – bankbediende

Jolien is een leuke kandidate, maar kan haar emoties niet altijd onder controle houden. Ze gaat volledig op in het spel, is heel oplettend en brengt ook het meeste geld op voor de groep.
Tijdens de eerste aflevering biedt ze een heel laag bedrag voor de vrijstelling (400 euro) en komt ze uit het niets, na 2 minuten bedenktijd, met de oplossing voor het klokkenraadsel. Dorien en Alina waren daar haar teamleden. Bij aflevering 2 waakt ze, samen met Laure, bij de doos van Pandora en verzwijgt ze dit tegenover de groep. Alina neemt haar dit erg kwalijk, terwijl dit eigenlijk een ideale manier was om de Mol te dwarsbomen!

Bart (43) – advocaat

Over Bart kunnen we inmiddels een boek schrijven. Als Bart de Mol zou zijn, dan heeft hij een duidelijk strijdplan. Hij bracht de groep dan nog voor de start een uppercut toe (een bod op de vrijstelling ter waarde van 10.200 euro). Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ heeft de advocaat in elk geval het spel het meeste beïnvloed met zijn gedrag en acties. Hij liegt en bedriegt (af en toe) en hij domineert, maar vooral… hij geniet! Als voorbeeld denk ik dan aan zijn zoektocht naar de truffel. Die opdracht was zo gemakkelijk om te doen mislukken, maar het spelplezier spatte van het scherm. Op avontuur met Bart in het bos. De geschikte hond kiezen, het dier gepast aansporen, een dikke knuffel geven aan de viervoeter en uiteindelijk de buit, de dikke truffel,  overhandigen aan de chef-kok.
Als ik het fout heb is Bart een fenomenale Mol. De allerbeste ooit!
Maar voorlopig hou ik het op een genieter, een winnaar en nu al… een Mollegende!

Alina (20) – studente logopedie

Alina is opvallend onopvallend. Tijdens de eerste afleveringen viel ze me totaal niet op, het ideaal scenario voor een subtiele Mol. Een onuitgegeven, straffe mollenstreek deed ze al een maand voor de start door sommige kandidaten op te zwepen heel hoog te doen bieden voor de eerste vrijstelling! Ze zal haar mening nooit doordrukken, maar als ze een kandidaat hoort verkondigen wat in haar kraam past, zal ze daar subtiel bij aansluiten. Alles wat in haar voordeel speelt, daar stemt ze mee in. Alina is een eerder afwachtende Mol die weet wat ze wil, die goed in de groep ligt en in Jolien en Bart 2 ongelooflijke bliksemafleiders vond. Aan hen om uit te maken wie zich straks mag kronen tot winnaar!

We kijken uit naar een ongetwijfeld razend spannende finale.
De pot met geld bevat inmiddels 22.235 euro.
Meer den 60.000 euro ging inmiddels verloren.
Alvast veel kijkplezier en laten we nog eens genieten van Molletje Alina!

Mollengroetjes,
Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier