Weekendtip: naar Voodoo Village voor ’s lands meest mythische festival

Dit weekend – 10 en 11 september – vormt het ‘s Gravenkasteel in Humbeek (Grimbergen) het decor voor Voodoo Village, een van ‘s lands meest mythische festivals. Naast een line-up van meer dan 80 artiesten zet de organisatie ook fors in op bijzondere belevingen. Zo verzorgen Wout Bru, Luc De Laet en Jules Koninckx met hun Food Experience elke dag tot twee keer toe een sterrenwaardige lunch in de serre van het kasteel. 

De zesde editie van Voodoo Village zal de grootste zijn tot dusver. Meer stages, meer artiesten en ook meer en uitgebreidere activiteitenzones. Er is het nieuwe The Oracle waar mensen tot rust kunnen komen, de Voodoo Bazaar werd uitgebreid en naast de culinaire beleving in de serre zullen er op het terrein maar liefst 15 foodtrucks te vinden zijn.

Voodoo Bazaar

De Voodoo Bazaar vormt het grand magasin van het festival. Met zo’n 400 vierkante meter werd de zone stevig uitgebreid ten opzichte van de vorige edities. Naast merken als Bachi (kledij), Wild Gem (vintage kledij en accessoires) en 777 (tarot en juwelen) creëerden enkele jonge ontwerpers ook elk een specifiek product voor Voodoo Village:

  • Rebel & the Gypsea (rebelandthegypsea.com) is een opkomend Belgisch hoedenmerk van Lauren Degryse en Kaat Coninx dat een ruim assortiment hippe hoeden aanbiedt (wol, vegan, stro, bucket,…). Voor Voodoo Village ontwikkelde het merk een speciale rieten hoed in zwart en wit, afgewerkt met veertjes.
  • Izabo (izabo.eu) is het juwelenmerk van de jonge ontwerpster Isabeau Olislagers uit Antwerpen die haar zaak oprichtte in volle coronacrisis. Isabeau ontwierp voor de feestelijke gelegenheid een speciale armband.
  • Atelier Vona is het geesteskind van Klara-Marie Bliss die naast haar opleiding aan de Antwerpse modeacademie een eigen lijn van experimentele en duurzame lingerie en een juwelencollectie ontwerpt. Speciaal voor Voodoo Village pakt ze uit met een collectie aan juwelen, bestaande uit parels en schelpjes.

Tenslotte zullen bezoekers aan de Voodoo Bazaar natuurlijk ook worden getrakteerd op een stand met Voodoo Village merchandise (www.voodoovillage.store).

Maxim Dekegel, organisator van Voodoo Village: “Het was de bedoeling om met onze Voodoo Village merchandise een assortiment aan T-shirts, hoodies en sokken aan te bieden die dagelijks gedragen kunnen worden, zonder de nadruk op promo te leggen. Vandaar dat onze grafisch ontwerper op zoek is gegaan naar leuke taglines en iconen die gelinkt kunnen worden aan Voodoo Village. Uit zijn geest ontsproot op die manier de ‘smiley ghost’. Ook de tagline ‘uniting souls’, die dit jaar centraal staat, is prominent aanwezig op een aantal items. De collectie liep al erg goed op onze online shop: van de zwarte T-shirts hebben we zelfs al een bijbestelling moeten plaatsen.”

Food Experience

Op een van de meest idyllische plekjes van het festivalterrein, naast de kasteelgracht, zullen sterrenchef Wout Bru, slager Luc De Laet en chef Jules Koninckx (beiden van restaurant Maven in Antwerpen) tweemaal daags een surf & turf lunch bereiden voor een beperkt aantal gasten. De lunch – waarvoor reservatie verplicht is – wordt geserveerd in de serre en bestaat uit 4 gangen. Elke gang bestaat uit een aantal sharing dishes en wordt voorzien van aangepaste wijnen en/of soft drinks. De formule kost 125 euro per persoon en is momenteel enkel nog beschikbaar op zondag.

Voor de bezoekers die het ietwat minder groots zien, is er de Voodoo Village food market, bestaande uit een vijftiental kraampjes en trucks met de meest uiteenlopende gerechten. Zo is er Vietnamama met typische Vietnamese snacks, Bokertov met hun inmiddels legendarische kippenschnitzel en bloemkoolwrap, het Mexicaans geïnspireerde Ancho en de Indiase lekkernijen van Mission Masala. Naast uiteraard ook de betere burgers en frietjes.

Tickets voor Voodoo Village, shuttles, arrangementen en restaurant zijn beschikbaar via voodoovillage.be

Dagtickets vanaf 68 €
Weekendtickets vanaf 119 €.
Shuttleboot à 29 € pp (excl. drank, maar inclusief terugreis per bus)
Shuttlebus 19 tot 25 € (afhankelijk van de bestemming)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier