Zondagse kost: veganistische wentelteefjes
08-12-2017, 10:13
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 09:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Sofie (27) uit Buggenhout vegan wentelteefjes. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
“Mijn oma bakte elke zondag wentelteefjes, ik gaf mijn eigen vegan twist aan haar recept.”
DIT HEB JE NODIG (VOOR 1 PERSOON):
- 150 ml amandelmelk
- 3 el havermeel
- 1 el ahornsiroop of agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- ½ el kokosolie
- 2 à 3 dikke sneden brood
- Toppings: seizoensfruit, plantaardige yoghurt en/of noten
ZO MAAK JE HET KLAAR:
- Meng de amandelmelk met het havermeel, ahornsiroop, vanille-extract en zout in een
grote mengkom tot een glad mengsel - Verhit de kokosolie in een koekenpan
- Wentel telkens een boterham door de amandelmelk-mix, zodat de boterham doordrenkt is van het mengsel
- Bak de boterhammen in de pan langs beide kanten goudbruin en krokant
- Serveer de wentelteefjes met plantaardige yoghurt en seizoensfruit
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier