Zondagse kost: chili sin carne

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Aagje (23) uit Gentbrugge heerlijke chili sin carne.

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Een heerlijk gerecht dat je zowel warm als koud kan eten als voor- of hoofdgerecht of zelfs als dip bij nacho’s!”

Ingrediënten voor 2 personen (hoofdgerecht)

150 g quinoa
300 ml groentebouillon
1 rode ui
2 tenen look
2 el olijfolie
3 tl tomatenpuree
200 ml passata
150 g rode bonen (blik)
140 g mais (blik)
½ tl komijn
Cayennepeper naar smaak
Peper en zout

Toppings: Guacamole en/of avocado, zure room, kerstomaat, lente-ui, koriander, nacho’s

Zo maak je het

• Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij
• Kook gaar, volgens de instructies op de verpakking
• Giet af en zet opzij
• Snipper de rode ui en de look fijn
• Verwarm de olijfolie en fruit hierin ui en look
• Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuutje stoven
• Schep de quinoa erbij
• Giet de passata bij de quinoa en schep op
• Voeg nu ook de rode bonen en maïs toe
• Laat nog enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje
• Serveer, warm of koud, met toppings naar keuze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier