Zondagse kost: Frisse citroenontbijttaartjes
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze zondag: Chloe (35) uit Beerzel/Putte. “Ik ben verzot op ontbijten en probeer dan ook geregeld nieuwe recepten uit.”
“Naast mijn passie voor mijn job, als verpleegster op de geriatrie ben ik ook gek op lekker eten en koken”, vertelt Chloe trots. “Gezonde en gebalanceerde voeding draag ik hoog in het vaandel. Ik leg mezelf geen regels op en eet waar mijn lichaam nood aan heeft. Verder ben ik echt verzot op ontbijten, ik probeer dan ook geregeld nieuwe recepten uit.”
Chloe vertelt waarom iedereen dit lekkere ontbijt of tussendoortje moet proberen: “Deze eenvoudige frisse citroenontbijttaartjes zijn ideaal om daags voordien, eventueel samen met je kinderen, klaar te maken. Ze zijn eenvoudig, lekker én gezond, wat wil je nog meer?”
Dit heb je nodig (voor 4 kleine taartjes)
2 gelatineblaadjes
sap van ½ citroen
25 g gemengde noten
25 g gedroogde dadels + extra
15 g havermout
1 tl kokosolie
250 g plattekaas
Extra: (silicone) muffinvorm of 4 serveerringen
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes in koud water
Doe de noten, dadels, havermout en kokosolie in je keukenmachine en maal fijn
Verdeel het mengsel op de bodem van je muffinvormpjes en druk goed aan
Zet de vormpjes in de koelkast
Verwarm het citroensap
Knijp de gelatine uit en los op in het warme citroensap
Meng het citroensap onder de plattekaas
Verdeel het plattekaasmengsel over de muffinvormpjes
Laat de ontbijttaartjes opstijven in de koelkast (minimum 4 uur)
Werk af met gemengede noten en/of gekonfijte citroen
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier