
Vandaag een heerlijk recept van Michelle (28) uit Genk: “Deze verse kaastaart met bosvruchten is de ideale traktatie bij elke gelegenheid!”
Wat heb je nodig (voor 6 tot 8 personen):
- 6 + 2 gelatine blaadjes
- 300 g sprits koeken
- 45g boter, gesmolten
- 200 g (bevroren) bosvruchten
- 1 el honing
- 200 g volle room
- 500 g (magere) verse kaas
- 2 el suiker
Zo maak je het:
- Week de gelatineblaadjes (apart van elkaar) in koud water
- Verkruimel de koekjes en meng de gesmolten boter erdoor
- Verdeel het koekjesmengsel in een springvorm (22cm) en druk aan met de bolle kant van een lepel
- Plaats de bodem in de koelkast
- Plaats de bosvruchten in een kookpot met de honing en laat inkoken
- Mix de bosvruchten glad (Tip: Je kan ze nadien ook zeven)
- Voeg 2 uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de warme bosvruchtensaus
- Roer tot de gelatine volledig opgelost is
- Laat het mengsel afkoelen
- Klop de room op
- Meng de opgeklopte room met de verse kaas en de suiker tot een gladde massa
- Knijp 6 gelatineblaadjes uit en kook deze in een pannetje met 2-3 eetlepels water totdat ze gesmolten zijn
- Meng de gelatine door het kaasmengsel en giet in de springvorm
- Plaats de kaastaart minimum 1u in de koelkast
- Giet de afgekoelde bosvruchtencoulis over de kaastaart
- Plaats minimum 3u in de koelkast
- Haal de taart net voor het serveren uit de vorm en versier met bosvruchten