Zondagse kost: Kaastaart met bosvruchten
01-03-2020, 05:15
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 09:57
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.
Vandaag een heerlijk recept van Michelle (28) uit Genk: “Deze verse kaastaart met bosvruchten is de ideale traktatie bij elke gelegenheid!”
Wat heb je nodig (voor 6 tot 8 personen):
- 6 + 2 gelatine blaadjes
- 300 g sprits koeken
- 45g boter, gesmolten
- 200 g (bevroren) bosvruchten
- 1 el honing
- 200 g volle room
- 500 g (magere) verse kaas
- 2 el suiker
Zo maak je het:
- Week de gelatineblaadjes (apart van elkaar) in koud water
- Verkruimel de koekjes en meng de gesmolten boter erdoor
- Verdeel het koekjesmengsel in een springvorm (22cm) en druk aan met de bolle kant van een lepel
- Plaats de bodem in de koelkast
- Plaats de bosvruchten in een kookpot met de honing en laat inkoken
- Mix de bosvruchten glad (Tip: Je kan ze nadien ook zeven)
- Voeg 2 uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de warme bosvruchtensaus
- Roer tot de gelatine volledig opgelost is
- Laat het mengsel afkoelen
- Klop de room op
- Meng de opgeklopte room met de verse kaas en de suiker tot een gladde massa
- Knijp 6 gelatineblaadjes uit en kook deze in een pannetje met 2-3 eetlepels water totdat ze gesmolten zijn
- Meng de gelatine door het kaasmengsel en giet in de springvorm
- Plaats de kaastaart minimum 1u in de koelkast
- Giet de afgekoelde bosvruchtencoulis over de kaastaart
- Plaats minimum 3u in de koelkast
- Haal de taart net voor het serveren uit de vorm en versier met bosvruchten
Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier