Zondagse kost: konijn à la mama

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Diane (58) uit Schoten haar versie van konijn.  Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Een familierecept om duimen en vingers bij af te likken!”

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 konijn
  • klont boter
  • 3 el sausbloem
  • 150 ml witte wijn
  • 350 ml kippenbouillon
  • 2 el kweeperengelei
  • 30 g bruine suiker
  • ½ tl dragon
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Laat in een braadpan de boter hazelnootbruin worden
  • Bak alle stukken van het konijn rondom goudbruin
  • Kruid met peper en zout
  • Bestrooi het geheel met de bloem
  • Overgiet met de wijn en de kippenbouillon
  • Voeg dragon, tijm en laurier toe
  • Laat het geheel opkoken
  • Voeg nu de kweeperengelei en de suiker toe
  • Zet een deksel schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is
  • Laat ongeveer 45 minuten sudderen op een zacht vuur
  • Af en toe even controleren of het konijn mooi onder de saus blijft
  • Indien niet, wat water toevoegen
  • Vind je de saus te lopend? Bind ze eventueel met maïzena
  •  Proef, kruid bij en geniet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier