![](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w962/h503/5371657/varkenshaasje-jpg.jpg)
Zondagse kost: Varkenshaasje met jagersaus
30-03-2018, 10:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Jan (42) uit Essene zijn favoriete gerecht voor: varkenshaasje met jagersaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
700g varkenshaasje, klontje boter, 150g verse zilveruitjes, 300g Parijse champignons, 200g gerookte spekblokjes, 100 ml rode wijn, 80 ml runderbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, een snuifje suiker.
Zo maak je het
- Haal het vlees kort voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak het varkenshaasje rondom bruin.
- Leg het vlees in een ovenschaal en schuif het 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pel ondertussen de zilveruitjes en snij de champignons in partjes.
- Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie.
- Laat het 10 minuten rusten en maak de saus.
- Stoof de zilveruitjes in de pan waarin je het vlees bakte.
- Strooi er een snuifje suiker over zodat ze karamelliseren.
- Voeg de spekjes en champignonpartjes toe en bak kort aan.
- Schenk de wijn en runderbouillon in de pan en laat enkele minuten pruttelen, tot de alcohol verdampt is.
- Voeg tijm en laurier toe.
- Laat de saus een tiental minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
- Tip: Als de saus niet dik genoeg is, kan je ze binden met een beetje roux of sausbinder.
- Snij het rosé gebakken varkenshaasje in dikke schijfjes.
- Schik er enkele op elk bord en werk het gerecht af met de jagersaus.
- Heerlijk met een frisse salade en verse kroketten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier