
Zondagse kost: Kentucky Fried Mahi Mahi
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een toppertje van lezeres Lynn (36) uit Brussel.
Lezeres Lynn is gebeten door koken… en door zeilen! “Samen met mijn vriend maak ik lange zeilreizen. Vorig jaar in juli zijn we vertrokken uit Antwerpen, en begin dit jaar staken we de Atlantische Oceaan over.” Gevarieerd koken met wat voorradig is onderweg is een uitdaging die Lynn graag aan gaat: “Ik maak er een kunst van om dagelijks iets lekkers te maken in een boot die heen en weer slingert.”
Het is eenvoudig en heel erg lekker, een mooi voorbeeld ‘kombuiskost’”
“Dit gerecht maakte ik klaar met een vis die we zelf regelmatig vangen: de Mahi Mahi (bij ons beter gekend als de dorado of goudmakreel), een stevige witte vis. Het is eenvoudig en heel erg lekker, een mooi voorbeeld ‘kombuiskost’.” Over de vraag waarnaar ze verlangt wanneer ze aanmeert in België moet Lynn niet lang nadenken: “Zonder twijfel: verse charcuterie.”
Serveertip: Lekker als hapje of met een frisse salade erbij als hoofdgerecht.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
500 g Mahi Mahi (of stevige witte vis)
2 eieren
200 g bloem
400 g Panko (Japans broodkruim)
1 el paprikapoeder
1 el chilipoeder (optioneel)
peper en zout
arachideolie
Om erbij te serveren: tartaarsaus & partjes limoen/citroen
Zo maak je het
Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang en 2 cm dik
Kruid de vis met peper en zout
Maak drie kommetjes: één met de geklutste eieren, één met de bloem, één met de panko die je kruidt met nog wat peper en zout, paprikapoeder en chilipoeder
Verhit een laag van 5 cm arachideolie in een hoge pot
Haal de stukjes vis eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door de gekruide panko
Frituur de stukken vis, per drie of vier, tot ze goudbruin zijn
Laat de gefrituurde stukken uitlekken op keukenpapier
Serveer met tartaarsaus en partjes limoen
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier