Zondagse kost: Kabeljauw met citroen-wortelen en quinoa

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Lotte (34) uit Antwerpen haar favoriet voor: Kabeljauw met citroen-wortelen en quinoa. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 800 g wortelen
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 1 el olijfolie
  • 160 g quinoa
  • 1 blokje groentenbouillon
  • sap en schil van 2 citroenen
  • 1 el honing
  • snuifje chilivlokken
  • bieslook
  • 20 g pompoenpitten- peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Breng 2 potten water aan de kook voor de quinoa en wortelen.
  • Snij de wortelen in grove schuine stukken.
  • Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel.
  • Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper.
  • Bak de kabeljauw 15 à 20 minuten in de oven.
  • Kook de quinoa gaar in water met het bouillonblokje.
  • Kook de wortelen gedurende 7 minuten, ze mogen nog licht knapperig zijn.
  • Maak ondertussen de worteldressing: meng het sap en de schil van de citroenen met honing, chilivlokken, ½ el olijfolie en peper en zout.
  • Giet de wortelen af en meng met de dressing.
  • Serveer de quinoa met de kabeljauw en de citroen-wortelen.
  • Werk af met bieslook en pompoenpitten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier