Zondagse kost: Kabeljauw met citroen-wortelen en quinoa
11-06-2018, 16:16
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Lotte (34) uit Antwerpen haar favoriet voor: Kabeljauw met citroen-wortelen en quinoa. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 800 g wortelen
- 600 g kabeljauwhaasje
- 1 el olijfolie
- 160 g quinoa
- 1 blokje groentenbouillon
- sap en schil van 2 citroenen
- 1 el honing
- snuifje chilivlokken
- bieslook
- 20 g pompoenpitten- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Breng 2 potten water aan de kook voor de quinoa en wortelen.
- Snij de wortelen in grove schuine stukken.
- Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel.
- Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper.
- Bak de kabeljauw 15 à 20 minuten in de oven.
- Kook de quinoa gaar in water met het bouillonblokje.
- Kook de wortelen gedurende 7 minuten, ze mogen nog licht knapperig zijn.
- Maak ondertussen de worteldressing: meng het sap en de schil van de citroenen met honing, chilivlokken, ½ el olijfolie en peper en zout.
- Giet de wortelen af en meng met de dressing.
- Serveer de quinoa met de kabeljauw en de citroen-wortelen.
- Werk af met bieslook en pompoenpitten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier