Zondagse kost: fris courgette- en notengebak
03-11-2017, 10:49
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Leslie (58) uit Brasschat een fris courgette- en notengebak. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
“Mijn ultieme zondagsgevoel? Zonder twijfel tea time met huisgemaakt gebak!”
Dit heb je nodig:
- 100g walnoten
- 200g boter
- 200g lichtbruine kandijsuiker
- 2 eieren
- 150g Griekse yoghurt
- 150 g geraspte courgette (ongeveer een kleine courgette),
- sap en zeste 1 citroen
- 300g zelfrijzende bloem
- 1,5 tl natriumbicarbonaat
- 150g bloemsuiker
- 1,5 el warm water
Zo maak je het klaar:
- Verwarm je oven voor op 180°
- Hak de walnoten fijn
- Klop in een grote mengkom de zachte boter met de kandijsuiker tot een glad en luchtig mengsel
- Meng de eieren een voor een door het boter-suikermengsel
- Voeg nu de yoghurt, courgette, citroensap, gezeefde bloem en het natriumbicarbonaat toe
- Meng alles tot een homogeen beslag
- Schep de fijngehakte noten onder het beslag
- Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm
- Bak ongeveer 60 minuten in je voorverwarmde oven
- Test met een prikker of je cake gaar is: komt hij er schoon uit, dan is de cake goed.
- Laat de cake volledig afkoelen
- Maak glazuur voor op de cake: meng de bloemsuiker met 1,5 el warm water tot een homogeen mengsel
- Verdeel het glazuur over je afgewerkte cake en werk af met zeste van citroen
- Laat het glazuur opdrogen alvorens je de cake gaat aansnijden
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier