ZOO Antwerpen lanceert concertreeks ZOOlala: “Elke artiest wil hetbeste van zichzelf geven”

Een heuse concertreeks, dat lijkt alweer eeuwen geleden, maar vanaf volgend weekend wordt het een feestelijke realiteit. Met dank aan Zoo Antwerpen, dat Zoolala in het leven riep om artiesten van bij ons een hart onder de riem te steken. Bart Peeters en Natalia zijn alvast razend enthousiast. “Ik ben heel blij dat ik eindelijk weer mag spelen voor publiek.”

Een wervelende reeks optredens – op 24, 25 en 31 oktober – zal het stof van het podium in de Koningin Elisabethzaal wegblazen en telkens een duizendtal toeschouwers muzikaal (en zeer coronaproof) in de watten leggen. Special guests zijn Johan Verminnen, Barbara Dex, Jean Bosco Safari, Bart Peeters, Sandrine en Natalia, die stuk voor stuk staan te popelen om de bühne te betreden. “Ik voel aan mezelf en aan de collega’s met wie ik al contact heb gehad, dat er een extra ‘effort’ wordt gemaakt voor deze concertreeks”, vertelt Natalia. “Iedereen is dolblij met dit initiatief en wil het beste van zichzelf geven. Ik zit nu zelf in volle voorbereiding, want na maanden zonder optredens is dat nu extra belangrijk. Ik heb een hele dynamische en intense show, en wil zeker geen half werk leveren.”

Ik merk dat de organisatoren volop inzetten op veiligheid. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk. – Natalia

Revuesysteem

Ook Bart Peeters kijkt reikhalzend uit naar ZOOlala . “Het wordt de eerste keer in lange tijd dat ik weer ‘geconfronteerd’ word met een groot publiek. Het fantastische is dat zo’n reeks zeer coronaveilig georganiseerd kan worden met ongeveer duizend toeschouwers. Daar kan je al eens een feestje mee bouwen. Dat is ook onze enige bedoeling. Het is natuurlijk een feest onder rare omstandigheden, maar die omstandigheden gaan zeer goed meevallen. Ik voel ook dat de goesting bij zowel het publiek als de artiesten groot is. Dat levert ongetwijfeld geweldige avonden op, met een soort revuesysteem, waarbij er ook nog leuke interacties tussen de artiesten kunnen ontstaan. Voor mij wordt het trouwens de eerste keer dat ik in de Koningin Elisabethzaal sta sinds de vernieuwing. Vroeger heb ik er vaak met The Radios en solo opgetreden, maar dat is alweer lang geleden.”

Coronaveilig feesten

De organisatie van ZOOlala heeft er trouwens alles aan gedaan om de concerten zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in heel het complex en wordt op de nodige plaatsen handgel voorzien. De moderne concertzaal, vernieuwd in 2016, beschikt bovendien over een performant verluchtingssysteem dat drie keer per uur 100 procent verse buitenlucht aanvoert. “Ik merk dat de organisatoren volop inzetten op veiligheid”, dixit Natalia. “Dat vind ik zelf ook heel belangrijk. Ik wil dat het publiek zich veilig en op z’n gemak voelt. Ik hoop dat we de angst van de mensen kunnen wegwerken, want angst is een vies beestje. En ik hoop dat ze de moeite gaan doen om te komen kijken, zodat ze zelf kunnen zien hoe veilig alles kan verlopen in zo’n concertzaal.” Ook Bart Peeters looft de inzet van de Koningin Elisabethzaal op vlak van coronaveiligheid. “Ze willen graag tonen dat ze de regels heel strikt kunnen volgen en tegelijkertijd voor een behoorlijk publiek een echt feest kunnen maken. Daar sta ik honderdduizend procent achter. Bovendien wordt met deze concertreeks ook duidelijk gemaakt dat ook de Zoo ‘alive and kicking’ is. Want Zoo Antwerpen – en dat wist ik eigenlijk niet – heeft het ook heel moeilijk in coronatijden.”

Voor zowel Natalia als Bart Peeters worden het bijzonder speciale avonden. Natalia’s laatste optredens waren in het Pop-Up Theater in Puurs aan het begin van de zomer. Bart heeft al sinds januari niet meer op een groot podium gestaan. “Ik heb ondertussen wel heel hard en met heel veel liefde kunnen werken aan onze nieuwe plaat. Dat was ook noodzakelijk, want die plaat komt er na een Best Of die veel succes oogstte. Dan moet je altijd extra voorzichtig zijn. Maar nu wordt het wel weer tijd voor het podium. Niet dat ik verslaafd ben aan het applaus, maar wel aan de interactie met het publiek. En dat komt er nu eindelijk weer aan.”

ZOOlala, op 24, 25 en 31 oktober in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Tickets en info op www.koninginelisabethzaal.be of telefonisch op 070 79 00 13.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier