Zondagse kost: zuiderse kalfsfilet

Amylia De Schepper trakteert ons ook vandaag nog op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Nu: heerlijke kalfsfilet.

“Deze kalfsfilet brengt de zon op je bord, en dat met lekkers van bij ons aangevuld met ingrediënten uit je voorraadkast!”

Dit heb je nodig:

  • 600gr kalfsfilet (kan ook met 4 kalfsoesters van 150gr)
  • 200gr spekblokjes
  • 1 sjalot
  • 200gr kerstomaten (zo’n 20stuks)
  • 2 blikken cannellinibonen (+/- 400gr/stuk)
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 handenvol verse spinazie
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • snuifje oregano en chilipeper (optioneel)
  • boter

Optioneel: Voor mij persoonlijk hoeven er bij dit gerecht geen aardappelen. De bonen zijn voldoende voedzaam én vullend. heb je net zoals ik een echte aardappel-lover aan tafel? Serveer dit gerecht dan met gebakken krieltjes, afgewerkt met een snuifje zeetzout!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Kruid het kalfsvlees met peper en zout
  • Korst het aan in de pan met boter
  • Leg het vlees in een ovenschaal en zet het 10 min in de voorverwarmde oven, neem uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie
  • Terwijl het vlees gaart bereiden we de rest van het gerecht
  • Bak de spekjes krokant (dat mag uiteraard gewoon in de pan waar je het kalfsvlees in aankorstte!)
  • Snipper de sjalot fijn en halveer de kerstomaten
  • Voeg toe aan de spekjes
  • Spoel de bonen en voeg ze toe in de pan
  • Giet de kippenbouillon bij de bonen en laat zachtjes sudderen
  • Voeg kort voor het serveren spinazie en verse kruiden toe
  • Proef en kruid bij met peper, zout, oregano en een beetje chilipeper
  • Snij het kalfsvlees in dikke plakken
  • Verdeel de bonen over 4 diepe borden en schik hierop de plakken kalfsvlees
  • Werk af met verse kruiden

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier