Zondagse kost: zuiderse kalfsfilet
03-05-2020, 03:55
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Amylia De Schepper trakteert ons ook vandaag nog op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Nu: heerlijke kalfsfilet.
“Deze kalfsfilet brengt de zon op je bord, en dat met lekkers van bij ons aangevuld met ingrediënten uit je voorraadkast!”
Dit heb je nodig:
- 600gr kalfsfilet (kan ook met 4 kalfsoesters van 150gr)
- 200gr spekblokjes
- 1 sjalot
- 200gr kerstomaten (zo’n 20stuks)
- 2 blikken cannellinibonen (+/- 400gr/stuk)
- 150 ml kippenbouillon
- 2 handenvol verse spinazie
- 10-tal blaadjes verse basilicum
- verse peterselie
- peper en zout
- snuifje oregano en chilipeper (optioneel)
- boter
Optioneel: Voor mij persoonlijk hoeven er bij dit gerecht geen aardappelen. De bonen zijn voldoende voedzaam én vullend. heb je net zoals ik een echte aardappel-lover aan tafel? Serveer dit gerecht dan met gebakken krieltjes, afgewerkt met een snuifje zeetzout!
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 180°C
- Kruid het kalfsvlees met peper en zout
- Korst het aan in de pan met boter
- Leg het vlees in een ovenschaal en zet het 10 min in de voorverwarmde oven, neem uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie
- Terwijl het vlees gaart bereiden we de rest van het gerecht
- Bak de spekjes krokant (dat mag uiteraard gewoon in de pan waar je het kalfsvlees in aankorstte!)
- Snipper de sjalot fijn en halveer de kerstomaten
- Voeg toe aan de spekjes
- Spoel de bonen en voeg ze toe in de pan
- Giet de kippenbouillon bij de bonen en laat zachtjes sudderen
- Voeg kort voor het serveren spinazie en verse kruiden toe
- Proef en kruid bij met peper, zout, oregano en een beetje chilipeper
- Snij het kalfsvlees in dikke plakken
- Verdeel de bonen over 4 diepe borden en schik hierop de plakken kalfsvlees
- Werk af met verse kruiden
Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier