Kanelbullar: Zweedse kaneelbroodjes

1365

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Deze week deelt Lisa (34) uit Antwerpen haar recept voor Kanelbullar: heerlijke Zweedse kaneelbroodjes. Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

 

“Deze mini-kanelbullars zijn ideaal om vrienden te verrassen tijdens deze ietwat kille lockdown.”

 

 

Dit heb je nodig (voor 12 à 14 kleine kaneelbroodjes)


Deeg:

30 g ongezouten roomboter

125 ml volle melk

30 g kristalsuiker

10 g instant gist

½ tl zout

1 tl kardemom

250 g tarwebloem

Vulling:

20 g ongezouten roomboter, gesmolten

100 g donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel kaneel

Afwerking:

1 ei, losgeklopt

handvol parelsuiker

Zo maak je het

Doe voor het deeg de boter samen met de melk, kristalsuiker en de gist in een pannetje

Verwarm tot de boter is gesmolten

Doe ondertussen het zout, de kardemom en de tarwebloem in een kom en giet er de vloeibare ingrediënten bij

Kneed (eventueel met je keukenmachine) tot een soepel, licht plakkerig deeg

Vorm een bal van het deeg

Leg de bal in een kom en laat 1 uur afgedekt rijzen

Rol het deeg uit tot een dunne, rechthoekige plak

Smeer het deeg in met de gesmolten boter

Strooi de basterdsuiker en het kaneel over de boter

Rol het deeg op vanaf de lange zijde

Snij de rol in 12 à 14 plakken

Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat

Dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 20 minuten rijzen

Verwarm de oven voor op 240°C

Smeer de bovenkant van de kanelbullar in met losgeklopt ei

Strooi er ten slotte de parelsuiker overheen

Bak de kanelbullar in 8 à 10 minuten goudbruin