 Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Renate (39) uit Aalst haar favoriet voor: Kroketjes met jamon en manchego. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Renate (39) uit Aalst haar favoriet voor: Kroketjes met jamon en manchego. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor een 20-tal kroketjes
2 grote aardappelen (gekookt), 40 g boter, 1 ui, 6 cl room, 120 g jamon (serranoham), 120 g manchego, 5 g bieslook, 150 g bloem, 2 eieren, 100 g panko (Japans paneermeel), frituurolie, peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui fijn.
- Stoof de ui gaar in de helft van de boter.
- Stamp de aardappelen samen met de andere helft van de boter tot puree.
- Snipper de bieslook fijn.
- Snij de ham in kleine stukjes.
- Meng de ui, room, ham, geraspte manchego en bieslook onder de puree.
- Proef, en kruid eventueel bij met peper zout.
- Laat de puree enkele uren opstijven in de frigo (of maak een dag op voorhand).
- Zet drie diepe borden klaar met bloem, de losgeklopte eieren en de panko.
- Vorm ronde kroketjes van de puree.
- Haal ze door de bloem, nadien door het ei en vervolgens door de panko.
- Frituur de kroketjes goudbruin op 175°C.
 
		