5 basistips voor een stralende huid (zonder ook maar één verzorgingsproduct)

Je verzorgingsroutine mag dan bestaan uit 10 stappen en je badkamerkastjes mogen nog zo vol staan met de duurste en innovatiefste producten, als je geen goede beauty habits hanteert, dan is het eigenlijk allemaal weggegooid geld. De basis van een stralende huid draait niet om de hoeveelheid die producten je gebruikt, maar ook om goede gewoontes. Ga voor een flawless skin dankzij deze 5 tips.

1. Deppen, niet wrijven

De eerste stap begint al zodra je onder de douche vandaan springt. Hoe verleidelijk het ook is, wrijf je gezicht niet droog met een handdoek, maar dep je gezicht droog. Dat is veel zachter voor de huid. Bij het droogwrijven, trek en beweeg je de huid en dat kan zorgen voor irritatie.

2. Je bent wat je eet

Antioxidanten zijn een must voor een glowy skin. Antioxidanten zijn noodzakelijk voor de cellen van onze organen, waaronder dus ook onze huid. Ze beschermen de cellen en de DNA in onze cellen tegen vrije radicalen. Daarom zijn antioxidanten dan ook een geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten, maar het is zelfs nog beter om ze direct binnen te krijgen via je voeding. Eet dus voldoende fruit, groenten en noten. Met name pruimen, blauwe bessen en bramen bevatten veel antioxidanten. Smakelijk!

3. Zie af van hete douches

Een hete douche kan onweerstaanbaar zijn. Vooral als je last hebt van spierpijn, maar probeer de drang om de hete kraan volledig open te draaien te weerstaan. Het is namelijk nefast voor je huid. Een hete douche droogt je huid uit en beschadigt je huidbarrière. Het resultaat is een trekkerige, schilferige huid. Niet echt aantrekkelijk dus.

4. Clean sheets

Vergeet niet om je lakens regelmatig te verschonen. Met name je kussenslopen mogen extra vaak verschoond worden in je zoektocht naar een stralende huid. Het is belangrijk om je lakens regelmatig te vervangen. Ons dekbed vangt namelijk verschillende soorten vuil op zoals zweet, dode huidcellen en resten verzorgingsproducten. Daarnaast zijn onze lakens ook de perfecte broedplaats voor bacteriën. Verschonen dus.

5.Raak. Je. Gezicht. Niet. Aan!

Dit is gewoon basiskennis, maar toch lijken velen het niet te weten. Probeer zo min mogelijk je gezicht aan te raken. Onze handen raken gedurende de dag van alles aan. Waaronder ook smerige deurknoppen, afstandsbedieningen, winkelwagentjes… Do I need to say more? Blijf van je gezicht af. Zo voorkom je infecties en zuiverheden.

Tekst Yvonne Kuiken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier