Fijne lijntjes en donkere kringen rondom de ogen behoren tot het verouderingsproces, maar kan je met een goede huidverzorging en enkele make-uptips bestrijden. (foto Getty Images)

Vermoeide blik? Zo laat jij jouw ogen weer stralen. Onze beauty-experte Laure Vandendaele verklapt haar tips …

De huid rondom de ogen is de eerste plek waar tekenen van vermoeidheid en huidveroudering zich nestelen. Een goede nachtrust doet wonderen maar met de juiste huidverzorging en slimme make-uptricks kom je ook een heel eind. Drie stappen naar een frisse blik.

1. Huidverzorging

De huid rondom de ogen is maar liefst 38% dunner dan die van de rest van het gezicht. Tel daarbij dat we elke dag zo’n 10.000 oogbewegingen (knipperen, lachen, fronsen) maken en het wordt duidelijk waarom fijne lijntjes en donkere kringen zich hier na de leeftijd van 30 jaar manifesteren. Om de huid gehydrateerd en elastisch te houden, is het belangrijk om vanaf je dertigste oogcrème op te nemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Een oogcrème met retinol, zoals de mild geprijsde Retinol Eye Cream van The Inkey List, pakt fijne lijntjes aan en ondersteunt de collageenproductie. In de recent geherformuleerde oogcrème van Lierac zit niacinamide, dat vlekjes vervaagt en de oogzone verheldert.

Als je nog een extra boost wilt, kun je twee tot drie keer per week voorzichtig een dermaroller gebruiken (kies er een met naaldjes van maximaal 0,3 mm) om kleine gaatjes in de huid rond de ogen te creëren. Dit stimuleert de collageenaanmaak en zorgt ervoor dat serums, zoals de 10% Argireline Solution van The Ordinary, dieper in de huid doordringen.

The Eye Cream, Lierac, 58,90 euro. Bij de apotheek

2. Make-up

Concealer is handig om donkere kringen en wallen te camoufleren, maar heeft de vervelende eigenschap om na een paar uur in fijne lijntjes samen te troepen. Make-upartiest Kerry Harvey deelde op TikTok de ultieme hack voor dit veelvoorkomende beautyprobleem. Maak een concealerpenseel vochtig met een setting spray, zoals de Prep + Prime Fix+ van M.A.C, en ga zachtjes met de kwast zachtjes over de huid onder de ogen. Breng nadien een dun laagje concealer aan en blend met het nog vochtige penseel in de huid. Wacht een paar minuten, wikkel één laagje van een tissue om je ringvinger en dep zachtjes onder de ogen om overtollig product te verwijderen. Gebruik tot slot je ringvinger om de pas aangebrachte make-up zachtjes in de huid te drukken voor een egaal en langhoudend resultaat.

De huid rondom de ogen is maar liefst 38% dunner dan die van de rest van het gezicht”

3. Behandeling

Wanneer smeren of camoufleren niet langer volstaat, kan een esthetisch arts helpen om de oogzone op te frissen. “Bij wallen en donkere kringen geeft een klein beetje filler in de traangoot – de holte onder de ogen – mooie resultaten”, zegt dokter Bart Duyck van Skinne Klinik. “Minder invasief is Ultherapie, waarbij geconcentreerde ultrasone energie wordt gebruikt om de huidkwaliteit te verbeteren en rimpels te verzachten.” De populaire Platelet Rich Fibrin-treatment (PRF) werkt op verschillende fronten en pakt zowel rimpels als donkere kringen aan. “Bij deze behandeling wordt het bloed van de patiënt afgenomen en gecentrifugeerd om bloedplaatjes en fibrine te scheiden van andere bloedbestanddelen. Het resulterende PRF-concentraat, dat rijk is aan groeifactoren, wordt nadien met een microneedling-pen in de huid geïnjecteerd.” Voor een optimaal resultaat is een kuur van drie behandelingen aangewezen.

www.skinneklinik.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier