Een perfect gereinigd gezicht? Dit zijn de 8 basisregels!

In deze post kon je al lezen dat we vaak een loopje met het afhalen van onze make-up. Foei! Hoog tijd dachten wij om de basisregels (het zijn er maar liefst 8!) even op een rijtje te zetten.

W

#1: Kies voor het juiste product

Een gezichtsreiniger moet je huid schoonmaken en voorbereiden op andere huidproducten, zoals lotions of zalfjes. Kies daarom voor een milde, hydraterende reiniger die olie en restjes verwijdert zonder je huid droog, gespannen of schilferachtig te maken.

Gebruik voor het afhalen van je oogmake-up met een speciale remover. Heb je waterproof oogmake-up op? Gebruik dan een reiniger op basis van olie.

#2: Was eerst je handen

Voor je aan de reiniging van je gezicht begint, moet je eerst je handen grondig wassen. Je wil niet dat de bacteriën op je handen overgebracht worden.

#3: Gebruik lauw water

Het is een mythe dat je je gezicht moet wassen met koud water om je poriën te dichten. Te koud of te warm zal je huid alleen doen schrikken en irriteren, met gebroken haarvaten tot gevolg.

#4: Het gezicht correct reinigen

Verwijder je make-up met je favoriete reiniger (melk, cleansing water, gel, olie…). Breng nooit een gezichtsreiniger aan voordat je je gezicht vochtig gemaakt hebt; de meeste reinigers zijn ook te hard en moeten aangelengd worden met water. Doe een beetje reinigingsproduct (een pindanootje groot) op je vingers. Gebruik dan je vingertoppen om kleine rondjes en met zachte beweging op je gezicht draaien (zo zal het vuil loskomen). Hou dit minimaal 30 seconden vol.

#5: Spoel af en herhaal

Achtergebleven productrestjes zullen je huid uitdrogen en de poriën verstoppen. Blijf daarom afspoelen (met lauw water) tot de gezichtsreiniger volledig weg is van je huid.

Vergeet ook niet om je haarlijn, nek en de zijkanten van je neus af te spoelen. Die plekjes worden vaak vergeten, waardoor je huid er geïrriteerd raakt.

Dep tenslotte je gezicht droog, maar vermijd het om met je handdoek hardhandig te wrijven.

Ga nog eens met een watje met toner over je huid om eventuele restjes face wash en water (kalk) weg te halen.

#6: Gebruik toner of tonic voor de restjes

Voordat je een crème aanbrengt, dep je een wattenschijfje met toner of tonic op je gezicht om de laatste restjes vuil weg te halen en de huid te verfrissen. Het is niet nodig om tonic èn toner te gebruiken. Kies een van de twee en ontdek wat jij het fijnst vindt.

#7: Scrub niet te vaak

De bestanddelen in scrubproducten moeten de huid verzachten door dode huidcellen te verwijderen, maar te veel scrubben kan de nieuwe laag weghalen en doen uitdrogen. Daardoor verzwakt de natuurlijke barrière van je huid.

#8: Sluit af met een crème

Je perfect gereinigde en vochtige huid is nu helemaal klaar om je serum en (nacht)crème op te nemen. Breng de vochtinbrengende crème aan als je huid nog vochtig is. Zo zorg je ervoor dat de vochtigheid in de juiste balans blijft.

Tip: Leg voor zekerheid reinigingsdoekjes naast je bed. Zo hoef je op luie momenten alleen maar naar je nachtkastje te grijpen en een doekje over je gezicht heen te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier