Getest: 3x collageensupplementen. Fabeltje of wondermiddel?

Jennifer Aniston zweert erbij, net zoals menig beautyjournalisten en dito influencers op TikTok: collageensupplementen. Voor een gezonde mooie huid, sterke nagels en mooi haar. Wij testten enkele varianten uit.

Eerst dit: collageen wordt door ons eigen lichaam aangemaakt, maar met ouder worden verliezen we van het eiwit en wordt de huid slapper en krijgen we meer rimpels. Inname van supplementen zou zorgen voor een frissere, gehydrateerde en meer elastische, lees: jongere huid. Ook goed voor nagels, spieren, gewrichten en haar. Wetenschappelijk zijn de meningen over de efficiëntie van collageensupplementen verdeeld. Vooral omdat de kwaliteit, de manier van opname en de hoeveelheid nodig voor een effectieve (zichtbare) werking zo belangrijk is. Hou onderstaande zaken alvast in het oog en maximaliseer het effect.

Let alvast op deze zaken:

– Lees etiketten. Let erop welke collageen je inneemt. Wat is de herkomst, is het gepatenteerd of niet, zijn er studies mee gebeurd of niet? Té goedkoop is meestal geen goed teken.

– Neem je supplement dagelijks. Alleen dan is het beoogde effect te bereiken. Stop je ermee dan verdwijnt ook het effect ervan.

– Kijk uit voor gehydrolyseerd collageen. Dat wordt gemakkelijker opgenomen, verteerd en verspreid door het lichaam.

– De combinatie met vitamine c versterkt het effect.

1. Beauty Focus Collagen+ – Nu skin

Wat: Een doos met gehydroliseerd collageenpoeder met een blend van collageen hydrolisaat, tarweolie-extract en luteïne. Een combinatie van ingrediënten dat samen een groot aantal anti-ageing voordelen biedt.

We love: Apart verpakte zakjes in een grote doos die makkelijk naast de koffiemachine te zetten is. Op te lossen in water. Enkele dagen onderweg: dan volstaan enkele kleine porties in de weekendtas. Lekkere sinaasappelsmaak. Zichtbare glow wanneer ik flink elke dag een zakje inneem voor enkele weken.

Prijs: 86.87 euro voor 1 doos met 30 zakjes

www.nuskin.com

 ©Bikini Body Bikini Body
©Bikini Body Bikini Body

2. Hydrolyzed Collageen + Vitamine C – BBody

Wat: Grote zak met gehydroliseerd viscollageen, vitamine c en hyaluronzuur. De heilige drievuldigheid van de huidverzorging in één zak. Schepje op te lossen in koud water.

We love: In een handige grote afsluitbare zak met lekkere sinaasappelsmaak. Staat goed in het zicht naast de koffiemachine, ook makkelijk mee te nemen naar bureau. Mijn huid ziet er stralend uit na enkele weken.

Prijs: 39.95 euro voor een zak van 200 gram

www.bbody.be

3. Instant collagen Gum – Ba’sil

Wat: Kauwgumdoosje met 30 gums met concentraat Cartidyss (gepatenteerd gehydroliseerd viscollageen), biotine en vitamine c. Bij voorkeur kauw je twee maal per dag een gum voor 20 minuten en dat voor 3 maanden.

We love: Kauwgum in de sacoche is de makkelijkste vorm voor nomaden zoals mezelf om een dagelijkse portie (2 gums) binnen te krijgen. Deze gums hoef je niet voor de maaltijd ‘s ochtends te nemen zoals de andere supplementen, maar neem je tussendoor. Als een frisse gum. Daardoor vergeet ik het ook wel sneller. De kauwgum smaakt fris, de doos ligt nu naast mijn laptop. Fijn resultaat op mijn huid, die fris oogt wanneer ik elke dag flink doorkauw voor enkele weken.

Prijs: 36 euro voor 2 dozen met 30 gums

www.ba-sil.be

Conclusie:

Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar ik moet eerlijk zijn dat ik het moeilijk vind om het resultaat uit te puren. Mijn huid ziet er de laatste tijd goed uit. Ik heb weinig onzuiverheden en zie er fris en uitgeslapen uit. Maar er zijn zoveel factoren die meespelen op een maand en die bepalen hoe mijn gezicht eruit ziet. Slaap, stress, vermoeidheid, een zware nacht… Met collageen is het met zoals andere investeringen in gezondheid en uiterlijk: volhouden. Smeer zonnecrème, eet en drink gezond en matig, slaap, beweeg. In die levensstijl past een dagelijkse portie extra collageen net zoals een bruistablet met vitamine c: het is géén vervanging van een gezonde levensstijl, wél een aanvulling. Welke collageenversie bij jou past hangt dan vooral af van prijs en gebruiksgemak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier