Getest: natuurlijke shampoo zonder parabenen, siliconen en kleurstoffen

Dromen we niet allemaal van een mooie haardos die elke dag goed valt? En graag ook nog schittert in de zon. De realiteit is vaak anders: een bad hair day is vaker regelmaat dan uitzondering. Maar als je shampoo hier al iets kan aan verbeteren, dan willen we dat zeker testen. De nieuwe shampoo van Timotei (ja, helemaal terug van weggeweest) belooft heel wat: het maakt je haar fris, licht en het behoudt heel de dag haar schoonheid. Als extraatje is de shampoo volledige natuurlijk en vrij van parabenen, siliconen en kleurstoffen.

Timotei was de jaren zeventig dé shampoo voor elke vrouw die het graag natuurlijk hield. Het merk profileerde zich als de vernieuwer en was niet weg te denken uit ieders badkamer. Dan werd het plots stil rond het Zweedse merk, maar nu is het terug in full force. Ze claimen zelfs nog beter te zijn dan in hun topjaren.

Hun nieuwe shampoo en conditioner Pure is geschikt voor mensen met normaal tot vet haar, de meeste mensen dus… De shampoo is verrijkt met groene thee, wat zorgt voor zuivering van je haren. Ik heb zelf normale haren, die soms wel een beetje droog kunnen aanvoelen. Mijn grootste probleem of troef ( het is te zien hoe ik geluimd ben) zijn mijn krullen. Mijn ideale shampoo moet er dus voor zorgen dat mijn haar niet zwaar valt, zodat mijn krullen natuurlijk blijven en niet met de noorderzon verdwijnen.

Ik heb de shampoo en de conditioner van Timotei ongeveer een maand getest en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Ik ben het gewoon van een duurdere shampoo van de kapper te gebruiken, dus ik stond wat sceptisch tegenover dit goedkoper merk. Maar de shampoo doet even goed zijn werk en ruikt bovendien lekker zonder overheersend te zijn. Het maakt mijn haar niet zwaar en mijn krullen vallen meteen in model (voor zover dat mogelijk is met krullen) nadat het droog is.

De shampoo produceert ook net voldoende schuim om je frisgewassen gevoel te geven, zonder dat je verdrinkt in de bubbels. De conditioner zorgt ervoor dat je je haar gemakkelijk kan doorkammen, maar veel meerwaarde heb ik er niet bij ervaren. Het zou zuiveren en beschermen, maar dat doet de shampoo ook. Bovendien hoef je je haar niet elke dag te wassen, de shampoo hield mijn haar zeker drie dagen mooi.

Conclusie is dat de shampoo doet wat hij belooft. En nog een groot pluspunt is dat het geen parabenen, siliconen en kleurstoffen bevat, zodat het heel lief is voor je haar. Het enige minpuntje is dat mijn haar misschien een beetje meer zou mogen glanzen.Voor de rest is het een perfecte shampoo voor iedereen die houdt van een vleugje nostalgie én een gezonde bos haar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier