Hair hack: voeg eens een lepel zout aan je shampoo toe voor meer volume

Niet alleen ons lichaam moeten we regelmatig scrubben, ook onze hoofdhuid verdient van tijd tot tijd een stevige scrub. ‘Hair Scrubs’ zijn al enige tijd aan een opmars bezig. En dat kan door gewoon een schep zout aan je shampoo toe te voegen.

Zout bij shampoo voor volume

Je hoofdhuid scrubben voelt niet alleen lekker, het is ook nog eens goed voor je haar. Als je een fervent gebruiker bent van haarlak, gel of droogshampoo dan is deze scrub zeker een aanrader. Als je veel haarproducten gebruikt, kan je haar plat en futloos vallen. Door af en toe een haarscrub te gebruiken verwijder je alle producten die zich opstapelen op je hoofdhuid en in je haar. Zo krijgt je haar zijn volume weer terug.

Do It Yourself

Het enige wat je nodig hebt, is je gebruikelijke shampoo en een schepje grof zeezout. Het is belangrijk dat je grof zeezout gebruikt en geen keukenzout. Het zeezout zorgt namelijk voor het scrubbende effect.

Meng een of twee eetlepels zout met je gebruikelijke hoeveelheid shampoo. Onder de douche breng je het mengsel aan op je natte hoofdhuid. Zorg ervoor dat je je goed concentreert op je hoofdhuid en niet op de lengtes van je haar. Spoel je haar uit met (koud) water. Nu kun je eventueel verdergaan met een haarmasker of een conditioner.

Scrub je hoofdhuid maximaal een of twee keer per maand. Zo voorkom je dat je haar anders uitdroogt.

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto’s: Unsplash

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier