Hebben: Eau d’Anvers, het allereerste parfum van Hedgren (met de geur van vrijheid)

Hedgren, bekend voor zijn lichte tassen en koffers, lanceerde zijn allereerste parfum. Het gaf de Antwerpse geurkunstenaar, journaliste en kunstenaar Laura de Coninck de volledige vrijheid om een geur te ontwikkelen rond freedom of movement, een belangrijke pijler van het Antwerpse label dat mensen wil ondersteunen bij hun move.

“Voor mij is bewegingsvrijheid die eerste lentefietstocht waarop je de zomer al kan ruiken: vlier- en lindebloesem, zuurstof in de lucht, een vleugje zonnecrème… De geur van lindebloesem is voor mij typisch zomer en puur geluk, net als die van zonnecrème,” vertelt de Coninck.

“Ik werk heel intuïtief en ontwerp een geur een beetje zoals ik schilder: ik kies een grondstof die ik lekker vind ruiken, voeg daar een andere aan toe en bouw zo een geurpallet op, net zoals ik blauwe met gele verf meng om groen te creëren.”

De klassiek getrainde parfumeur Sonia Constant van de internationale geur- en smaakstoffenproducent Givaudan begeleidde haar daarbij. “Zo gaf ze me de tip rozenoxide te gebruiken voor een metalen accent in de geur, een knipoog naar de ritsen van Hedgren.”

Het eindresultaat is een groen uniseks eau de parfum met aroma’s van gras, kruiden, zon, vlier- en lindebloesem, groene vijg, bergamot, yuzu, vetiver en cederhout.

De Coninck maakte ook de illustratie op de flacon en op de herbruikbare tote bag, die de gebruikelijke verpakking rond parfum vervangt.

Hedgren Eau de Parfum (limited edition) – € 109 voor 75 ml –  te koop bij Verso Antwerpen en vanaf 6 december op de webshop van Hedgren, www.hedgren.com

Tekst: Franciska Bosmans Foto: Lucid Hedgren/Lisa Van Biesen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier