7 kapselblunders die je ouder en slordig doen lijken (en hoe je ze kunt vermijden)

Nu hebben we allemaal wel eens met een compleet fout kapsel rondgelopen. Omdat het op dat moment mode was. Of omdat je absoluut een snit wou die helemaal niet bij je type haren past. En dan zijn er nog de kapselblunders die je niet alleen slordig maar ook ouder doen lijken. Niet doen dus!

Great day to have fun.

1. Een te zware pony

Het goed nieuws: een pony is niet alleen hip maar zorgt ook voor een jongere look. Het slechte nieuws: is jouw pony te zwaar en hangt deze als een log gordijn over de ogen, dan krijg je het tegenovergestelde effect en lijk je ouder. Bovendien doet die zware massa op jouw voorhoofd jouw ogen kleiner lijken, want zelden een goed idee is.

Doen: kies dus liever voor een ietwat verknipte, lichte frou frou.

2. Pluizig haar

Het regent nauwelijks maar die paar regendruppels zorgen er wel voor dat je speelse lokken plots één pluizige haarbol lijkt. Wat je ook doet: het ziet er slordig en onverzorgd uit.

Doen: je haren in een staart of vlecht dragen, is een instant oplossing. Verder zou slapen op een zijden het friseren van de haren tegengaan. Ook hydraterende shampoos en goede anti-frizz producten brengen redding. Vraag ook raad aan jouw kapper en informeer naar speciale behandelingen om pluizig haar aan te pakken.

3. Elk haartje ligt perfect

Te lang gestyled, te veel en te zware haarlak gebruikt…jouw kapsel ziet eruit als een helm.

Doen: relax en laat hier en daar een warrig lokje toe. Experimenteer met verschillende haarlakken tot je de degene gevonden hebt die perfect bij jou past: een goede haarlak zal ervoor zorgen dat jouw kapsel netjes blijft zonder de ‘schwung’ uit de haren te halen.

4. Je haren zijn te donker geverfd

Grijze haren probeer je te camoufleren met een donkere kleur.

Doen: te donkere haren doen je gezicht veel harder (en dus ouder) lijken. Kies voor een iets lichtere kleur en laat er eventueel hier en daar wat lichtere lokken in aanbrengen.

5. Té blond, te gebleekt

Superblonde en gebleekte haren kunnen erg mooi zijn als je een jonge hipster bent en vooral: als het ook zo bedoeld is. Zijn jouw zonnegele of sneeuwwitte haren echter het gevolg van het steeds opnieuw blonderen en bleken, dan is het hoog tijd voor een nieuwe look.

Doen: asap naar de kapper!

6. Je haren zijn te lang (en slecht geknipt)

Lange haren kunnen mooi zijn mits goed verzorgd en kundig geknipt. Zijn jouw haren echter zo lang dat ze ‘doorzakken’ en plat op het hoofd liggen, dan breng je beter een bezoekje aan de kapper om jouw manen wat uit te dunnen.

Doen: vraag aan je kapper hoe vaak je het beste je haren laat bijpunten, en hou je daar ook aan.

7. Je bent bang om te veranderen

Je hebt jouw favoriete kapsel jaren geleden ontdekt en daar blijft het dus bij. Iets nieuws proberen of experimenteren? Geen haar op jouw hoofd die daaraan denkt!

Sorry maar: geen wonder dat je er gedateerd uit ziet! Het is niet de bedoeling dat je plots voor een extreem trendy kapsel kiest, maar een update kan nooit kwaad. Door de jaren heen verandert de kwaliteit en structuur van jouw haar, net zoals ook de kleur en vorm van jouw gezicht ook verandert. Een nieuwe snit en een aangepaste kleur zorgt voor een eigentijdse look. Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier