Zeg die dubbele kin vaarwel (zonder snijden)

Een dubbele kin is niets anders dan een laagje vet, al dan niet gecombineerd met huidverslapping. De oorzaak is vaak slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging, maar een onderkin kan ook aangeboren zijn. Een dubbele kin is moeilijk weg te werken, wat niet wil zeggen dat je er helemaal niets aan kunt doen.

(foto Getty)

 

De work-out

Toch kunnen oefeningen helpen om een dubbele kin weg te werken. Doe de oefeningen consequent en geef niet te vlug op: het duurt minstens een maand vooraleer je resultaat zult niet. Gewoon doorzetten!

1. Hou jouw hoofd recht, steek de kin langzaam naar voren en hou 5 seconden vast. Herhaal tien keer.

2. Spreek de letters ‘a’, ‘o’ en ‘i’ op een overdreven manier uit. Het helpt als je hierbij ook in de spiegel kijkt. Doe dit tien keer.

3. Kijk omhoog en maak overdreven kauwbewegingen, alsof  je aan het eten bent. Herhaal zo vaak mogelijk. De hele dag door kauwgum eten kan ook natuurlijk, hoewel dat niet altijd een elegant zicht is.

Kies de juiste kledij en kapsel

Hoge coltruien of sjaaltjes die je rond de hals knoopt, leggen de nadruk op jouw dubbele kin: vlug dumpen dus!.

Kies liever voor een diepere halsuitsnijding of draag een lange ketting om de aandacht van jouw kin te verleggen. Kies ook voor een laagjeskapsel met volume. Deze accentueren wel het gezicht, maar niet de onderkin.

Smeer die dubbele kin weg

Hoewel er geen wondercrèmes bestaan die jouw dubbele kin als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, bestaan er wel verstevigende crèmes voor de kin. Jouw dubbele kin zal in elk geval minder uitgesproken lijken als je dagelijks trouw smeert. Om te weten welke crèmes het beste voor jou geschikt zijn, stap je best even een parfumerie binnen.

Verdoezel je dubbele kin met make-up

Met make-up kun je veel, ook een dubbele kin verdoezelen.

De kunst is om schaduwen te creëren die je nek langer doen lijken en je kin minder opvallend.

Hoe? Gebruik een matte poeder die twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Breng die met een kwast aan net langs je kaaklijn; dit zal je kaaklijn meer vorm geven en je onderkin wat verbergen. Leg verder ook accenten op je ogen en jukbeenderen, om de aandacht van je kin af te leiden

Bij de schoonheidsspecialiste

Er bestaan tal van schoonheidsbehandelingen die zich specifiek richten op het steviger maken van een slappe huid, ook die van de kin. Welke behandeling het beste bij jou past, hangt af van de conditie van je huid, en de reden waarom je een dubbele kin hebt. Het beste wat je kunt doen, is even langs gaan bij een schoonheidsinstituut en de verschillende mogelijkheden bespreken. Succes!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier