Pluizig haar bij vochtig weer? Deze 8 tips brengen raad (en gladde haren)

Ook elke morgen met de stijltang en haardroger in de weer om je haren pluis- en krulvrij te houden bij vochtig weer is? Volgende 8 tips kunnen beslist helpen om je rebelse haren in bedwang te houden, welke de weersvoorspellingen ook zijn.

1. De juiste snit

Een goede kapper zou in staat moeten zijn om je een snit te geven waarbij je haren altijd goed vallen. De belangrijkste raad die je kapper je kan geven, is een kapsel te kiezen dat bij je past: geen sluik kapsel als je golvend haar hebt, en geen wilde manen als je sluike haren hebt. Het heeft geen zin om elke dag een gevecht met de natuur aan te gaan

2. Hoe langer, hoe beter

Denk je eraan die kroeskrullen gewoon kort te knippen? Weet dat korte haren bij vochtig weer sneller krullen dan lange haren. Een kort kapsel is ook moeilijker om op ‘het rechte pad’ te houden, gewoon omdat je met je stijltang minder ‘grip’ hebt op je haar.

3. Kies de juiste shampoo en conditioner

Kroeshaar bij vochtig weer wijst op droge haren. Gebruik daarom tijdens het wassen producten voor vochtarme haren en/of anti-pluis shampoos en conditioners. Was je haren ook niet elke dag, om verder uitdrogen te vermijden. En probeer de stijltang toch zo vaak mogelijk te vermijden, die zorgen ervoor dat je haren nog droger worden (en dus ook meer kroezen). Gebruik in elk geval een hittebeschermend product wanneer je de stijltang gebruikt.

4. Gebruik de juiste stylingproducten

Net zoals de keuze van je shampoo en conditioner belangrijk is, kunnen ook je stylingproducten helpen om haren mooi glad te houden. Gebruik tijdens het stylen geen producten die alcohol bevatten: deze drogen de haren verder uit, met extra frizz tot gevolg. Kies wel voor de speciale straightening en anti-frizzproducten die tegenwoordig overal te vinden zijn. Vraag raad aan jouw kapper om het product te kiezen dat het beste bij jouw type haar past.

5. Doe de paardenstaart, de vlecht of steek jouw haren op

De meest makkelijke manier om die krullen in te tomen, is ze in te binden. Draag je haren in een staart, vlecht ze of kies voor een hip opsteekkapsel.

6. Slaap op satijn

Het lijkt een beetje gek, maar een satijnen (of zijden) kussensloop is beter dan een katoenen: de gladde stof schuurt niet over de haarvezels waardoor ze minder pluizig worden.

7. Zet de zware middelen in

Je kunt je kapper om een haarbehandeling met keratine vragen. Best wel prijzig, maar je bent wel vijf tot zes maanden verzekerd van pluisvrij haar.

8. Of geef de strijd op

In plaats van tegen jouw krullen te vechten, kun je ze ook omarmen. Laat je krullen naar alle kanten springen en gebruik een speciale mouse voor krullend haar, om je krullen vorm te geven zonder dat deze gaan pluizen. Leuk als afwisseling voor die dagen dat jouw haren wél willen meewerken.

Als er iemand nog tips heeft tegen frizz haar: laat maar komen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier