Slugging: is deze trend een must voor je skincareroutine?

Slugging, de trend van het moment binnen de online skincarecommunity. Online circuleren namelijk duizenden filmpjes van skinthusiasts die zweren bij deze methode. Je huidverzorgingsroutine afsluiten met een laagje vaseline blijkt dé schoonheidshack te zijn van menig beautyvlogger en -TikTokker.

 

Wat is slugging?

Menig beautylover is de term hoogstwaarschijnlijk al tegengekomen, maar voor de leken onder ons: slugging is het proces waarbij je de huid insmeert met een dikke crème, bij voorkeur vaseline. Het is de laatste stap van je verzorgingsritueel ’s avonds. ‘Slug’ betekent letterlijk ‘naaktslak’ en verwijst naar de glanzende, plakkende huid van het beestje. De hype is overgewaaid uit Zuid-Korea en veroverde binnen no time het internet. En dat is op zijn zachts gezegd begrijpelijk. Want het is een betaalbare manier om je skincareroutine een upgrade te geven.

Door als laatste stap je gezicht in te smeren met vaseline creëer je een barrière. De werkende stoffen van je serums worden ingesloten net zoals de natuurlijke oliën van je huid. Zeker degenen met een droge huid zouden baat hebben bij slugging. De huid verliest zo geen vocht en wordt extra beschermd tegen externe invloeden. De volgende ochtend word je wakker met een stevigere, zachtere en stralendere huid. Geen wonder dus dat deze truc op TikTok zo geprezen wordt.

Hoe werkt slugging?

’s Avonds, nadat je alle stappen van je verzorgingsroutine doorlopen hebt, smeer je een laagje vaseline als laatste stap op je gelaat. And that’s it! Een kind kan de was doen. De volgende ochtend was je je gezicht zoals gewoonlijk.

Maar een vraag die velen zich stellen is: veroorzaakt een dikke laag vaseline op je gezicht dan geen puistjes of onzuiverheden? En dat is zeker een terechte vraag. Gelukkig is het antwoord geruststellend: nee, vaseline veroorzaakt geen puistjes. Het smeerseltje blijft op de huid liggen, het trekt niet in je poriën. Wel kan je je afvragen of degenen met een vette huid baat hebben bij slugging. Vaseline is niet-comedogeen en verstopt je poriën in feite niet. Toch kan vaseline wel degelijk talg insluiten en dus bijdragen aan meer onzuiverheden volgens dermatologen. Slugging is dus vooral effectief bij een droge huid of tegen schrale, droge plekjes.

Vaseline is een veilige stof waar bijna niemand allergisch voor is. Dus het kan zeker geen kwaad om de trend zelf te testen. Echter is het wel belangrijk om te luisteren naar de behoeftes van je huid.

Dus… ‘Slug’ jij vanavond mee?

(tekst: Yvonne Kuiken)

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier